TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Recviem pentru nebuni şi bestii RA-AUB-REPNIB-13-N-001
Recviem pentru nebuni şi bestii
Vezi
galerie

Recviem pentru nebuni şi bestii

de Augustin Buzura

Id: #210932

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„În numeroase articole, întâlniri cu cititorii etc. am susținut cu încăpățânare că scriitorul înseamnă, în ultima instanță, cărțile sale. Ele îl reprezintă, îl apără sau îl condamnă la Judecata de Apoi a literaturii și a vieții. Mai spuneam că meseria aceasta atât de dificilă, cu indice de periculozitate sporit, deși este făcută cu conștiinciozitate și răspundere, nu-ți permite să-ți mai aparții: ește în același timp cobai și cercetător, călău și victimă, victorios și învins, dar mai ales învins, căci niciodată cuvinetele nu vor putea fi obligate să exprime infinitele nuanțe ale bineleui și răului, ale frumosului și urâtului sau, mai direct, culorile tulburi și complexe ale vieții, căderile și înălțările pe care trebuie să le suporte ființa umană în scurtul și neînțelesul ei drum spre pământul din care a răsărit pentru o clipă.”

Augustin Buzura

extinde
 

Detalii produs

Autor: Augustin Buzura

Data apariției: iunie 2013

ISBN: 9786066094467

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 636

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: RAO

 

Opinii editoriale

"Un text sumbru, încărcat de îndoieli, în care Buzura descrie ce mai rămâne dintr-o ţară din Est, odată trecută de partea cea bună. După ce camerele de luat vederi ale televiziunilor şi-au pierdut interesul pentru prăbuşirea Zidului, ce se întâmplă cu nebunii şi cu bestiile?"

Epok

„O istorie trăită subiectiv în mijlocul evenimentelor care au făcut Istoria recentă a României. [...] O scriitură a traumatismului, a închistărilor neputincioase, a polarizării dinamice, a certitudinii și disperării, o luciditate demistificatoare, o călătorie dureroasă în străfundurile cele mai tenebroase ale sufletului uman și câteva portrete feminine dintre care se detașează, strălucit și inubliabil, cel al Esterei.”

Le mensuel littéraire et poétique
Augustin Buzura
Augustin Buzura
Autor

Prozator, de asemenea, publicist, Augustin Buzura s-a născut la 22 septembrie 19...

vezi autor