TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Numele ei era Uitare EI-ANN-NUMEEU-14-N-001
Numele ei era Uitare
Vezi
galerie

Numele ei era Uitare

de Andreea Nanu

Id: #234610

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pentru cititorul pasionat de realismul dinamic, cu intrigi sulfuroase, acțiuni în forță și gimnastici erotice, proza cu largi unduiri fluviale, psihologii metaforice și delicate broderii sentimentale a Andreei Nanu e tot ce poate fi mai șocant, agasant sau hipnotic.

Scriind despre Ziua cea mai albă, romanul său de debut, mă gândeam cu câtă plăcere l-ar fi citit Mihail Sebastian, Anton Holban, H.Y. Stahl sau Lucia Demetrius. Acum aș îndrăzni să mi-l imaginez pe Lucian Blaga vibrând la iubirea labirintică, mai mult filială (sau paternă) decât virilă a lui Dan, irepresibil atras de căutarea de sine printre crudele taine ale tăcerii Letei, ori de partitura vinovățiilor colaterale, cu destine eșuate în filigran, care încântă sau contrariază lectura.

Ne aflăm în fața celui de-al doilea volet al tetralogiei plănuite de Andreea Nanu, o autoare cu vocație de alchimist, ca și Letiția Tauber a ei, „creatura ciudată și mută” pentru care trecerea timpului e una cu levitația, ființele sunt note pe portativul culpelor nevăzute, iar muzica trecutului copleșește fragilitatea și dezarticularea prezentului.

Dan C. Mihăilescu

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andreea Nanu

Data apariției: 2014

ISBN: 978-606-711-163-7

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 398

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Eikon

Teme: iubire

Andreea Nanu
Andreea Nanu
Autor

Andreea Nanu s-a născut la 19 mai 1981. A studiat științele politice la Universi...

vezi autor