TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Saludos (Top 10+) PO-ALE-SALUT1-14-N-001
Saludos (Top 10+)
Vezi
galerie

Saludos (Top 10+)

de Alexandru Ecovoiu

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #236017

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Aventuri melodramatice și exotice, magice și erotice, fantastice, aventuri de tip western sau gen safari se derulează într-un ritm alert, pe toate continentele și pe toate zonele geografice. Dincolo de acestea, avem în roman o întreagă aventură a cunoașterii, în care Alexandru Ecovoiu scrie cu umor, ironic și autoironic, pe țiparul scenariului cinematografic de aventuri sau pe acela al cărții de călătorie.



Alte titluri pentru AlexandruEcovoiu (autor):
Ambitus (2018) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Ecovoiu

Data apariției: iunie 2014

ISBN: 978-973-46-4580-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 204

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,7x17,7 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: aventură

 

Opinii editoriale

"Ecovoiu seamana cu un Coelho fanatizat, profetind caderea democratiilor, dar un Coelho mai inteligent, care isi ia precautia ultima de a refuza credibilitatea deplina a eroului sau, in final."

ianuarie 2005, Timpul - Doris Mironescu

"Calatorul lui Alexandru Ecovoiu din Saludos mi-a amintit de Danny Boodmann T. D. Lemon Novecento al lui Alessandro Baricco. Amindoi sint nascuti pe vapor, amindoi cutreiera lumea. Asemanarile se opresc, din fericire, aici. Povestea Calatorului nu atinge monotonia din cartea italianului, care pacatuieste, mai ales spre final, printr-un exces de lirism. Saludos este un excelent roman romanesc, un roman al aventurii cunoasterii, cum s-a tot spus, in care calatoriile pline de culoare ale personajului principal, exercita o fascinatie greu de egalat, o fascinatie a libertatii absolute spre care autorul ne duce cu gindul, dar peste care, in final, planeaza o mare amenintare."

6 octombrie 2006, Şapte Seri - Ciprian Măceşaru

"Imaginatia lui Ecovoiu se desface evantai in povestirile exotice ale personajului sau, in care betia simturilor e eterata de atmosfera de vis. Cu suspans bine dozat, cu o arta fina descriptiva si enclave poetice aceste povestiri sint partea forte a romanului.” 

Ioana Pârvulescu

"Ne aflam fara indoiala in fata unuia dintre cei mai mari autori europeni din a doua jumatate a secolului XX si din primii ani ai secolului XXI. Saludos poate fi considerat marele roman al lui Alexandru Ecovoiu, un inteligent amestec de traditie si modernitate, o carte care povesteste peripetiile unui calator enigmatic si participarea sa la un concurs ciudat: sa faci ocolul pamintului intr-un timp cit mai lung. Omagiul adus cartilor de aventuri, sub forma parodiei inteligente si pline de ironie, dobindeste incet-incet, subtil camuflat de istoriile personajului, nuante nelinistitoare. In cele din urma ne dam seama ca e vorba despre un tablou al societatii occidentale, o societate nascuta din cenusa totalitarismului si care este condamnata sa-l traiasca la scara globala.” 

Manuel Ramirez, Editorial Pre-Textos