TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vitali CV-ADS-VITALI-08-N-001
Vitali
Vezi
galerie

Vitali

de Adrian Sângeorzan

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #209052

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Adrian Sângeorzan, unul dintre cei mai originali autori din ultimul deceniu, a ajuns la scris relativ târziu, când era deja format, matur şi cu o experienţă de viaţă petrecută chiar între mai mult de două lumi. Unii nu fac nimic cu ea, Sângeorzan de la ea porneşte, de fiecare dată, totul. Dacă primele sale două cărţi de proză (Între două lumi - Povestirile unui doctor de femei şi Circul din faţa casei) indicau explicit implicarea autobiografică, acest nou roman zăpăcitor, antrenant, scris cu sufletul la gură - tocmai ca să ceară a fi citit, literalmente, à bout de souffle! - disimulează autobiografia, câtă va fi fiind. Dar în mod cert îl face pe cititor să se întrebe cine au fost, de fapt, modelele personajelor - unele de-a dreptul trăsnite! - din Vitali. Scrisul se mişcă rapid, parcă dominat de dicteul imperios al situaţiilor ce se perindă aproape cinematografic, al conjuncturilor care de care mai surprinzătoare. Mişcarea nu e numai spaţială, ci, poate mai important, interioară.

 

Roman picaresc, prin toate peregrinările personajului titular ale cărui tribulaţii se închid într-un cerc perfect, Vitali poate fi interpretat şi ca un clasic Bildungsroman, un roman de formaţie, în care subiectul străbate parcă întreaga lume ca să ajungă la punctul de unde plecase. Iar autorul lui are o pasiune neobişnuită de a spune şi produce în jurul lui întâmplări dintre cele mai imprevizibile!

 

Primul roman cu adevărat american al lui Adrian Sângeorzan, Vitali este testimoniul indubitabil al... vitalităţii artei narative şi de construcţie epică a unui scriitor ce nu încetează să ne surprindă!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Sângeorzan

Coperta de: Griffon and Swans

Data apariției: 2008

ISBN: 978-973-669-632-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: absurd, identitate