TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De zece ori pe buze CV-ADR-DEZOPB-15-N-001
De zece ori pe buze
Vezi
galerie

De zece ori pe buze

de Adina Rosetti

Id: #208239

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Şi actele cădeau mereu de pe masă, foile zburau în aer, un fel de furtună de foi se stârnise în cameră şi prin furtuna aia albă, ca o ninsoare, mami îl vedea pe tati şi tati o vedea pe mami şi foile nu mai erau foi, erau porumbei albi care zburau spre cer, erau confetti de sărbătoare, erau baloane de petrecere, iar ei nu divorţau, ci se căsătoreau din nou, stăteau pe treptele unei biserici şi zâmbeau fericiţi, ţinându-se de mână, şi mami era cea mai frumoasă mireasă, şi tati era cel mai frumos mire, şi toată lumea aplauda, şi foile şi porumbeii şi baloanele s-au oprit o clipă din zbor şi-au rămas toate suspendate atunci când mami şi tati s-au sărutat aşa cum se sărută prinţesele din desene animate cu prinţii care le salvează, înainte să trăiască fericiţi până la adânci bătrâneţe, numai că în clipa aia s-a întâmplat ceva îngrozitor.“

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adina Rosetti

Data apariției: 2015

ISBN: 978-606-588-810-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

 

Opinii editoriale

După ce a arătat cu prima ei carte – Deadline, un roman splendid –, că este un talent original şi redutabil, Adina Rosetti schimbă genul şi atacă nu doar proza scurtă, ci şi cel mai dificil subiect: copiii. Care se plimbă prin toate cele opt povestiri ale volumului de faţă, în patru fiind chiar naratorul a cărui voce demonstrează că autoarea ­cunoaşte perfect această lume dar mai ales ştie exact cum să o pună-n pagină, nu există nicio notă falsă, nicio ieşire în decor. Limbajul celor mici, atât de greu de redat, sensibilitatea lor acută, jocul, umorul, uneori nostalgia, tristeţea, suferinţa sau chiar disperarea, toate se intersectează în proze excelente care se citesc cu încântare şi rămân multă vreme în mintea cititorului. De zece ori pe buze – o reuşită deplină!

Răzvan Petrescu

Autoarea reuşește ceea ce numai romancierii adevăraţi pot: să pornească de la fapte reale, împletind poveşti de viaţă diferite, şi să creeze literatură sută la sută, cu o abundenţă a detaliului ce dovedeşte forţa incontestabilă a invenţiei narative.

Luminița Corneanu, România literară

Adina Rosetti scrie frumos. Construieşte cu ingeniozitate, cu precizie şi siguranţă, te captivează şi te stăpâneşte, îţi arată clar că ai în mâini lucrarea unui autor care ştie ce vrea să spună şi cum să spună

Cristina Mitrea

Adina Rosetti impresionează prin abilitatea de a varia tonurile: de la realism la umor și poezie, plus o irizare de fantastic pentru a pigmenta totul – un autor înnăscut!

Stéphanie Dupays, Le Monde des livres
Adina Rosetti
Adina Rosetti
Autor

Adina Rosetti s-a născut în anul 1979, la Brăila. A absolvit în 2001 o faculta...

vezi autor