TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Confesiunile unui opioman englez PO-TDQ-CONUOE-10-N-001
Confesiunile unui opioman englez
Vezi
galerie

Confesiunile unui opioman englez

de Thomas De Quincey

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #204520

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Confesiunile unui opioman englez au fost publicate mai întâi în foileton în London Magazine, în anul 1821, iar în 1822 au apărut în volum. Aceasta a fost prima scriere majoră a lui Thomas De Quincey şi cea care l-a făcut cunoscut cu rapiditate în lumea literară a epocii.


Cartea este o relatare a adolescenţei şi tinereţii rebele şi chinuite a autorului, un romantic revoltat. În plus, reprezintă una dintre primele descrieri detaliate ale dependenţei de un drog (pe atunci legal): opiul. Sensibilitatea acută a celui ce povesteşte şi rememorează, ampla frescă socială pe care o realizează – de la lumea micii nobilimi până la cea a mahalalelor mizere din Londra, unde adolescentul fugar ajunge să trăiască o vreme –, precum şi descrierea plăcerilor şi chinurilor opiului fac din Confesiunile... lui De Quincey o lectură deopotrivă cuceritoare şi instructivă.


Printre autorii asupra cărora scriitorul şi-a exercitat influenţa de-a lungul timpului se numără Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire şi Nikolai Gogol, iar mai târziu, în secolul XX, Jorge Luis Borges.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Thomas De Quincey

Traducător: Corneliu Rudescu

Data apariției: iunie 2022

Titlu original: Confessions of an English Opium-Eater

ISBN: 978-973-46-9048-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, societate

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,În prim plan sau în fundal, narcoticele au avut de multe ori un rol de jucat în istoria literaturii. Opiumul şi mescalina, haşişul şi cocaina sunt substanţe care au influenţat serios mersul lite......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Acest volum a avut o influență enormă asupra literaturii și artei din epocă, influentă ce a persistat până în vremurile noastre. Confesiunile... descriu experiența drogului într-o lume intelectuală, urbană, care respinge convențiile – cartografiază însăși figura contraculturală a boemului.

Robert Morrison, „O biografie a lui Thomas De Quincey”

Mai presus de orice alte substanțe cunoscute de om, opiul este cel mai puternic în ce privește controlul și gradul de control al durerii; atât de puternic, comparativ cu orice altă substanță, încât înclin să cred că dacă vraja lui revoluționară ar fi ajuns să fie gustată direct și să fie suficient de cunoscută într-o țară idolatră, opiul ar fi avut preoți și altare închinate puterilor lui protectoare și mângâietoare.

Thomas De Quincey
Thomas De Quincey
Thomas De Quincey
Autor

Thomas De Quincey (1785‑1859) s‑a născut în Manchester, ca fiu al unui negustor...

vezi autor