logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Război și pace

Lev Tolstoi
Colecții/Serii: Leda Clasic
Editura LEDA anunță apariția în colecția Leda Clasic a unei noi traduceri a capodoperei lui Lev Tolstoi în tălmăcirea unuia...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-102-290-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Editura LEDA anunță apariția în colecția Leda Clasic a unei noi traduceri a capodoperei lui Lev Tolstoi în tălmăcirea unuia dintre cei mai valoroși traducători români din limba rusă – Nicolae Iliescu. Acestă apariție reprezintă un mare eveniment editorial pentru piața de carte din România.

"Mă pasionează istoria lui Napoleon și Alexandru. Ideea de a scrie o istorie psihologică – romanul lui Napoleon și Alexandru –, conștiința posibilității de a face un lucru mare m-a cuprins acum ca un nor de bucurie. Toată mârșăvia, toată vorbăria, toată nebunia, toate contradicțiile din sufletul oamenilor care i-au înconjurat și din ei înșiși."

– Lev Tolstoi, Jurnal

Autor: Lev Tolstoi
Traducător: Nicolae Iliescu
Data apariției: mai 2011
Editura: Leda
Titlu original: Voina i mir
Pagini: 1792
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură clasică, Lev Tolstoi, roman, literatură rusă, roman filosofic, război, roman istoric, Napoleon, țarul Alexandru, Rusia, Franța, intrigă, pace
  • Lev Tolstoi Lev Tolstoi - Autor
    Lev Tolstoi (1828, Iasnaia Poliana - 1910, Astapovo), romancier, povestitor, eseist şi dramaturg rus. Capodoperele lui epice, Război şi pace şi Anna Karenina, au avut o influenţă hotărâtoare asupra dezvoltării romanului, iar...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

James Joyce
"Tolstoi este un scriitor minunat. Niciodată anost, niciodată prost, niciodată obosit, niciodată pedant, niciodată teatral."
Jean Thieulin
"Război și pace a avut o geneză agitată și poartă amprenta creatorului său sfâșiat fără încetare de tendințe conflictuale. Romanul a devenit terenul de manifestare a zbuciumului interior, a cărui evoluție, opunând mereu esențialul artificialului, va substitui realul și viziunea exterioară cu părerea subiectivă și rezultatul viziunii interioare. Fidel propriilor exigențe, Tolstoi a făcut din Război și pace o capodoperă a literaturii universale, imprimându-i un caracter profund uman."
Thomas Mann
"Lumea n-a mai cunoscut, probabil, un alt artist a cărui esență etern epică, homerică, să fie atât de puternică. În creațiile lui sălășluiesc forța elementară a eposului, ritmul și uniformitatea lui solemnă, prospețimea lui aspră, pregnantă, savoarea, sănătatea lui de nezdruncinat, realismul indestructibil."
Gorki
"Tolstoi este geniul absolut al Europei contemporane, cea mai mare mândrie a Rusiei, [...] un om de omenie: nu mai bun și nu mai deosebit decât ceilalți oameni; dar un om care simțea mai puternic, suferea mai mult și trăia viața mai intens decât alții."
G. Ibrăileanu
"Există oare de-a lungul vremurilor un poet mai mare decât acest Lev Nicolaevici? Aspirația către cer a lui Dante, poezia tragică a vremelniciei lucrurilor omenești a lui Shakespeare, înfrățirea prin geniu, cu toată existența, a lui Goethe valorează oare mai mult decât această creație superbă, imensă, bogată și calmă, ca germinația grânelor în ogoare și ca eternitatea și mai vie decât viața?"
Mahatma Gandhi
"Cel mai mult m-a uimit la Tolstoi faptul cã și-a însoțit predicile cu fapte și a acceptat orice sacrificiu în numele adevărului. […] A fost omul cel mai cinstit al vremii sale. Întreaga lui viață a fost o căutare permanentă, o strădanie necontenită de a afla adevărul și de a-l aduce în viața de zi cu zi. Tolstoi nu a încercat niciodată să ascundă ori să înfrumusețeze adevărul; fără a se teme nici de puterea religioasă, nici de cea laică, el a arătat lumii adevărul universal, incontestabil și lipsit de orice compromis."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus