TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Învierea PO-LET-NVIERE-10-N-001
Învierea
Vezi
galerie

Învierea

de Lev Tolstoi

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #204460

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Învierea este ultimul român al lui Tolstoi, la care a lucrat cu întreruperi un deceniu întreg.

Povestea este inspirată de un caz real din epoca. Pe cînd își face datoria  jurat într-un proces dificil, prințul Nehliudov o recunoaște în prostituată acuzată de crimă și jaf pe slujnica nevinovată de care se îndrăgostise în adoles­centa și pe care a sedus-o ceva mai tîrziu. Atunci cînd femeia devine victima unei erori judiciare stupide, Nehliudov nu-și mai poate urmă traiul luxos și lipsit de griji, ci decide  renunțe la tot și s-o urmeze, pentru a o salva cu orice preț, potolindu-și astfel chinuitorul sentiment de vinovăție pentru soarta ei tragicăÎnvierea este un tablou vast al Rusiei de sfîrșit de secol XIX, în care imaginea celulelor mizere de închisoare se suprapune peste bogăția stralu­citoarelor palate nobiliare; romanul reprezintă în același timp o critică plină de indignare la adresa sistemului de guvernămînt, a justiției și a Bisericii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lev Tolstoi

Traducător: Adriana Liciu

Data apariției: 2010

Titlu original: Voskresenie

ISBN: 978-973-46-1855-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: societate

 

Opinii editoriale

"La pima vedere, fictiunea lui Tolstoi pare infectata de convingerile lui religioase. De fapt, arta scriiturii sale este atit de puternica, de clara, incit ea transcede universalul si lasa in urma ideile oricarei religii. In ultima instanta, ce-l framinta pe ginditorul Tolstoi depaseste ordinea estetica sau morala; miza romanelor sale este alta, Viata si Moartea.” 

Vladimir Nabokov

"Am inceput usor-usor cu Turgheniev si a fost o nimica toata. Mi-am pus atunci mintea si n-am avut ce-alege din domnul de Maupassant. Am luptat doua runde cu dl. Stendhal si mi se pare ca la a doua am avut oarece avantaj. Cu dl. Tolstoi, cel putin deocamdata, n-am avut curaj sa ma urc in ring.” 

Ernest Hemingway

"Se prea poate ca scrisul sa vina din minte sau din inima. Cind scrii cu mintea, cuvintele se asaza pe hirtie cuminti, fara cusur. Dar cind scrii cu inima, ai atit de multe ginduri in cap, atit de multe imagini iti framinta fantezia, incit scrisul ti se poticneste, tot ce pui pe hirtie este ciuntit si necopt.” 

L. N. Tolstoi
Lev Tolstoi
Lev Tolstoi
Autor

Lev Nikolaevici Tolstoi (1828-1910) este autorul unei opere în care individualul...

vezi autor