TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Călătoriile lui Gulliver GR-JOS-CLTOLG-11-P-001
Călătoriile lui Gulliver
Vezi
galerie

Călătoriile lui Gulliver

de Jonathan Swift

Titlu apărut în colecția Capodopere - Literatură universală la Gramar

Id: #226617

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Călătoriile lui Gulliver (1726), cu titlul complet Călătorii în mai multe țări îndepărtate ale lumii (Travels into Several Remote Nations of the World), sub semnătura medicului de corabie imaginar Lemuel Gulliver, este un roman fantezist în patru părți, aspră satiră la adresa societății engleze din acel timp.

 

În această operă sunt descrise aventurile naivului Gulliver (în engleză: gullible = credul) în timpul călătoriilor în țara piticilor „Lilliput”, în țara uriașilor „Brobdingnag”, precum și pe insula zburătoare „Laputa”, ai cărei locuitori, interesați numai de probleme științifice, au pierdut complet simțul realității. Cartea a patra - în fine - îl conduce pe erou în țara cailor „houyhnhnms”, ființe înțelepte și cu mult bun simț, spre deosebire de „Yahoo”, un fel de oameni-maimuță, ființe brutale și arierate mintal.

 

În această operă, Swift satirizează vanitatea și ipocrizia contemporanilor săi, sistemul judiciar, mecanismele puterii și tendințele războinice, cum le cunoscuse în societatea și în special în viața politică engleză. Așa, de exemplu, vistiernicul din Lilliput este o prefigurare caricaturizată a politicianului Robert Walpole. În ultimele două cărți este ridiculizat pozitivismul, în plină dezvoltare în timpul secolelor al XVII-lea și al XVIII-lea.

 

Călătoriile lui Gulliver este una dintre cele mai citite cărți ale literaturii universale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jonathan Swift

Traducător: Andreea Şeler

Data apariției: 2011

Titlu original: Gulliver's Travels

ISBN: 978-973-1973-62-3

Copertă: Paperback

Număr pagini: 324

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Gramar

Teme: satiră

Jonathan Swift
Jonathan Swift
Autor

Jonathan Swift (1667-1745) este cunoscut publicului larg ca autor al Călătoriilo...

vezi autor