TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mândrie şi prejudecată CO-JAA-MNDRIP-14-N-001
Vezi
galerie

Mândrie şi prejudecată

de Jane Austen

Titlu apărut în colecția Clasici ai literaturii universale la Corint

Id: #237749

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Editura Corint Books propune cititorilor săi, în colecția Clasici ai literaturii universale, unul dintre cele mai cunoscute și mai iubite romane scrise de Jane Austen: Mândrie și prejudecată (Pride and Prejudice), publicat în 1813. Iubire, intrigi, convenții sociale insuportabil de rigide, dar și mari orgolii, temeri, naivități și pasiuni, totul se combină în proporții aproape perfecte pentru a da naștere unuia dintre cele mai apreciate romane de dragoste scrise vreodată în limba engleză, unul care rămâne și astăzi, la mai bine de două secole de la apariția sa, la fel de proaspăt și neconvențional (dacă nu ar fi să judecăm decât după faptul că povestea de iubire dintre Miss Elizabeth Bennet și Mister Darcy începe acolo unde altele se termină: în momentul în care eroina refuză cererea în căsătorie a nobilului, dar atât de arogantului lord).

Romanul are trei părți, ca o piesă de teatru clasică, am putea spune.

Prefața este semnată de regretatul prof. univ. dr. Dan Grigorescu, inegalabilul critic literar și de artă, profesorul universitar de literatură comparată, traducătorul și istoricul, dar și extraordinarul editor, a cărui întreagă carieră a fost onorată de Academia Română, al cărei membru deplin a devenit în 2004.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jane Austen

Traducător: Anca Florea

Data apariției: 2014

Titlu original: Pride and Prejudice

ISBN: 978-606-8623-35-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: căsătorie, iubire

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Pentru a face un top cu cărți de dragoste, trebuie să ne uităm la acele titluri care au trecut testul timpului. De-a lungul anilor, cititorii au fost mereu atrași de autorii clasici, de acele romane c......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Astăzi nimeni nu o poate ignora pe domnişoara Austen. Ea este mai înfloritoare ca oricând. Cărţile ei figurează pe listele de bestselleruri, ecranizări ale romanelor sale nu contenesc să apară pe micul sau marele ecran, într-un vârtej de baluri, călătorii cu trăsura, plimbări prin păduri primitoare. Ea provoacă simpatii feministe, identificări romantice, nostalgia parcurilor tematice, reînsufleţiri ale spiritului epocii georgiene, aprecierea conservatorilor, aprobarea marxiştilor, omagii literare, abordări critice deconstructiviste.

Omagiul marelui public este egalat pe deplin de aprecierile criticilor. Această renaştere pe frontul criticii, care durează de mai multe generaţii, îşi dă întâlnire acum cu popularitatea generală, post-modernă, a scriitoarei, cu revirimentul clasic al citatelor din operele sale. Aparent retrasa fată bătrână din Chawton, căreia îi displăcea oraşul Bath, evita măritişul, îşi ascundea scrisul când începea să scârţâie uşa şi lucra cu migală pe plăcuţe de fildeş de doi inchi, a devenit un obiect al idolatriei universale, spre încântarea celor mai diferiţi lectori.” 

Malcom Bradbury
Jane Austen
Jane Austen
Autor

Jane Austen s-a născut pe data de 16 decembrie 1775 în localitatea Steventon din...

vezi autor