TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cei frumoşi si blestemaţi PO-FSF-CFSBT1-12-P-001
Cei frumoşi si blestemaţi
Vezi
galerie

Cei frumoşi si blestemaţi

de Francis Scott Fitzgerald

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #203831

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

F. Scott Fitzgerald este autorul romanului Marele Gatsby, „al doilea mare roman în limba engleză al secolului XX, după Ulise, de James Joyce” (The Washington Post).

 

Ca și Marele Gatsby, Cei frumoși și blestemați este o poveste despre America anilor ’20, o epoca tumultuoasă în care arta, dragostea și banii sunt aproape invariabil însoțite de ambiții nebunești, talente irosite și eșecuri ireparabile, când consumul nemăsurat de alcool și strălucirea vieții de noapte devin adevăratul crez al unei generații. Anthony Patch, figura centrală a romanului, este un tanăr sofisticat, cu studii la Harvard, pe care aburii alcoolului îl vor transforma într-o „epavă josnică și dezgustătoare”. Episodul nefericitei căsătorii cu Gloria – despre care s-a spus că ar fi inspirat din povestea reală de dragoste a lui Fitzgerald și a Zeldei Sayre – se încheie cu prăbușirea celor doi în abisul degradării fizice și morale, un moment ce amintește cu amărăciune de strălucirea risipită și tinerețea distrusă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Francis Scott Fitzgerald

Traducător: Ciprian Şiulea

Data apariției: 2012

Titlu original: The Beautiful and Damned

ISBN: 978-973-462-792-9

Copertă: Paperback

Număr pagini: 444

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

„Cei frumoși și blestemați este, printre altele, un studiu al vieții conjugale - o schiță în nuanțe întunecate de sepia. Egoiști, dar fermecători, Anthony și Gloria ar putea  se îndrepte spre cariere de succes în literatură și cinematografie. Cuplul lor radiază o strălucire aparte, însă, pentru  nici unul din ei nu este înzestrat cu scânteia care ar face din această strălucire o flacără creatoare, nimbul care îi înconjoară pălește, se întunecă și dispare. Poate  acesta este rezultatul concluziei amare a lui Fitzgerald  aura unor asemenea oameni este un dar otrăvit dacă nu conduce la o capodoperăașa cum este romanul de față.

The New York Times
Francis Scott Fitzgerald
Francis Scott Fitzgerald
Autor

Francis Scott Key Fitzgerald (1896-1940) s-a născut la St. Paul, Minnesota. A...

vezi autor