logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Divina comedie. Infernul. Purgatoriul. Paradisul

Dante Alighieri
Dante a început să scrie Divina comedie către anul 1307 sau înainte de exil. El şi-a intitulat capodopera Commedia....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-695-050-3
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dante a început să scrie Divina comedie către anul 1307 sau înainte de exil. El şi-a intitulat capodopera Commedia. Atributul de divina i-a fost acordat poemei de către marele prozator italian Giovanni Boccaccio, primul lector public al operei danteşti, ca un omagiu datorat extraordinarei, supranaturalei ei frumuseţi artistice.
Divina comedie are drept centru al lumii istorice şi al celei fantastice aflate în simbioză de artă, pe autor însuşi, ea fiind o splendidă autobiografie psihologică, cel mai sincer poem din câte au fost scrise vreodată, sinteza întregii vieţi anterioare a lui Dante. În vastul ei creuzet se topesc amintirile şi evenimentele prezente, durerile şi iluziile, iubirea şi ura, înalta cunoaştere a lumii, experienţa umană, întreaga viaţă a poporului pe care Dante l-a cunoscut mai bine ca oricine altul, în îndelungata lui rătăcire în Italia.
Divina comedie este împărţită în trei cantice: InfernulPurgatoriul şi Paradisul iar fiecare cantică este împărţită în treizeci şi trei de cânturi. Purgatoriul este o altă ipostază a personalitătii umane care se îndreaptă spre zorile iradiate ale Renaşterii. Lumea lui este străbătută de filonul melancoliei, nou sentiment în poezia lumii.

Autor: Dante Alighieri
Traducător: George Coşbuc
Prefaţator: Alexandru Balaci
Data apariției: mai 2015
Editura: Gramar, Mondoro
Titlu original: Divina Commedia
Pagini: 864
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură clasică, poem, autobiografie psihologiecă, infern, purgatoriu, paradis, Dante
 • George Coşbuc
  Traducător
  Dante Alighieri Dante Alighieri - Autor
  Dante Alighieri, fiul lui Alighiero di Bellincione şi monna Bella (despre care nu se cunosc detalii şi care a murit înainte de 1275), se naşte la Florenţa, cel mai prosper oraş-stat din Italia, necunoscându-­se data exactă (se presupune...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Dante Alighieri
  Autor
  George Coşbuc George Coşbuc - Traducător
  George Coșbuc (1866–1918), se naşte în satul Hordon, judeţul Bistriţa-Năsăud.  Unul dintre marii poeti români, a fost și traducător, critic literar și publicist, membru al Academiei Române din anul 1916. La trei ani după debutul...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus