TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Othello. Regele Lear MO-WIS-OTHERL-13-N-001
Othello. Regele Lear
Vezi
galerie

Othello. Regele Lear

de William Shakespeare

Titlu apărut în colecția Colecția Teatru - Editura Mondoro la Mondoro

Id: #243242

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Othello rămâne una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Shakespeare, datorită abordării unei tematici variate: rasism, dragoste, gelozie, trădare. Piesa începe cu Roderigo, un tânăr bogat îndrăgostit de Desdemona, care se plânge lui Iago că nu a aflat din timp de mariajul secret dintre Othello și femeia pe care el o iubește.

Pentru tragedia Regele Lear, Shakespeare s-a inspirat dintr-o poveste populară. Personajul principal, cel care dă și numele piesei, își împarte regatul, la bătrânețe. De moștenire vor beneficia doar două dintre fiicele sale, Regan și Goneril. Ele nu vor onora însă condițiile moștenirii, iar Lear, văzându-se și fără coroană, și fără suita regală demnă de rangul său, înnebunește. El își va da seama prea târziu că cea care merita cu adevărat atenția și afecțiunea sa este cea de-a treia fiică, mezina Cordelia. Deși dezmoștenită de tatăl ei, Cordelia nu a încetat să îl iubească cu adevărat pe rege.

În paralel cu povestea regelui Lear, Shakespeare ilustrează lupta dintre fiii contelui de Gloucester, Edmund și Edgar. Edmund, fiul nelegitim, țese o grămadă de intrigi pentru a parveni cu orice preț. De partea cealaltă, Edgar e întruchiparea binelui și îi va pedepsi toate aceste faptele imorale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: William Shakespeare

Traducător: Alina Loredana Brebeanu

Data apariției: 2013

Titlu original: Othello. King Lear

ISBN: 978-606-8395-48-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 276

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mondoro

William Shakespeare
William Shakespeare
Autor

Poet și dramaturg renascentist englez, William Shakespeare s-a născut la 23 apri...

vezi autor