TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Emoţiile distructive CV-DAG-EMOIID-13-N-001
Vezi
galerie

Emoţiile distructive

de Daniel Goleman

Titlu apărut în colecția Biblioterapia la Curtea Veche

Id: #208430

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum le putem depăși?
 

Descriere produs

Multe dintre suferinţele îndurate de-a lungul timpului de umanitate au fost generate de emoţii distructive — de acele reacţii afective care ne rănesc pe noi înşine, dar şi pe ceilalţi. Dar ce sunt aceste emoţii şi ce anume le favorizează apariţia sau le declanşează, perturbând echilibrul interior? Cum se manifestă emoţiile în viaţa cotidiană şi ce implicaţii au, mai ales pe termen lung? Oare avem potenţialul de a ne schimba? Şi în ce fel suntem influenţaţi de cultura în care trăim? Există motive de optimism, în ceea ce priveşte controlul emoţiilor distructive? Şi dacă da, atunci cum se pot metamorfoza aceste sentimente, pentru binele şi evoluţia umanităţii?

 

Veţi găsi răspunsuri la aceste întrebări în cartea de faţă, în paginile căreia Daniel Goleman redă discuţiile purtate, în cadrul unui seminar de cinci zile, între Dalai Lama şi un mic grup de psihologi, neurologi şi filozofi. Demersul lor a avut scopul de a afla dacă ştiinţa şi filozofia pot colabora pentru a identifica, a controla şi a preveni emoţiile distructive — aşa cum sunt ura, mânia, gelozia, ostili­tatea, dispreţul, trufia, amăgirea şi altele asemenea.

 

Perspectivele diferite ale ştiinţei şi filozofiei, carac­teristice gândirii occidentale şi celei orientale, se îmbină aici, creând o simbioză între opiniile participanţilor la dialog. Iar cel mai mare privilegiu al cititorului este acela că are şansa de a pătrunde în universul unor minţi extraordinare, pentru a le vedea la lucru.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Daniel Goleman

Traducător: Laurenţiu Staicu

Data apariției: 2013

Titlu original: Destructive emotions: How Can We Overcome Them?

ISBN: 978-606-588-575-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 568

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5×20,3

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: emoții, curaj, încredere

Daniel Goleman
Daniel Goleman
Autor

Daniel Goleman (n. 7 martie 1946) și-a creat o reputație mondială de jurnalist ș...

vezi autor
Laurenţiu Staicu
Laurenţiu Staicu
Traducător

Laurențiu Staicu este consilier filosofic și profesor la Facultatea de Filosofie...

vezi autor