TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În 15 minute psiholog TR-ANR-N001MP-16-N-001
În 15 minute psiholog
Vezi
galerie

În 15 minute psiholog

de Anne Rooney

Titlu apărut în colecția Psihologie Practică la Trei

Id: #243497

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cum funcţionează mintea noastră? De ce facem unele alegeri şi nu altele? Ce rol are plictiseala? Este moralitatea înnăscută, sau este nevoie să o învăţăm? Cât de mult corupe puterea? Câştigul la loterie aduce fericirea? Dar zâmbetul? Sunt întrebări pe care fiecare dintre noi şi le-a pus la un moment dat, dar cărora psihologii le-au dat un răspuns fundamentat ştiinţific.
În 15 minute psiholog este o lectură uşoară şi plăcută, care te introduce în lumea fascinantă a psihicului uman, aşa cum este ea văzută şi descifrată de specialişti.
Prin această carte, autoarea realizează un parcurs captivant, reuşind să prezinte studii şi teorii ştiinţifice într-o manieră antrenantă şi marcată de umor. Bogatul său conţinut informaţional este atent structurat şi însoţit de numeroase imagini atractive, care au darul de a te ajuta să-l reţii mai uşor.
„Când Albert Einstein a murit, în 1955, creierul lui a fost scos, examinat, fotografiat şi conservat, dispărând timp de douăzeci de ani, până în 1978, când a fost redescoperit. A fost tăiat în 240 de bucăţi pentru examinare microscopică, ceea ce a însemnat o pacoste pentru cercetările ulterioare. Nu există nicio deosebire de mărime între creierul lui Einstein şi un creier „normal". Sunt însă deosebiri structurale. Lobul parietal inferior al creierului lui Einstein era cu 15% mai bine dezvoltat decât la alţii [...] existau, de asemenea, mai multe conexiuni între părţile creierului său decât sunt în mod obişnuit.” - Anne Rooney
„I-ai administra şocuri electrice altei persoane, care nu e vinovată de nicio crimă, doar pentru că aşa îţi spune cineva să faci? Nu? Eşti sigur? Suntem cu mult mai slabi în faţa autorităţii decât ne-ar plăcea să credem. Stanley Milgram, un psiholog de la Universitatea Yale, a fost interesat de disculparea invocată de mulţi foşti nazişti, care au susţinut că ei doar s-au supus ordinelor. Psihologul a fost curios să vadă până unde ar merge oamenii supunându-se ordinelor. Aşadar, s-a decis să afle.” - Anne Rooney

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anne Rooney

Traducător: Cristina Jinga

Data apariției: martie 2016

Titlu original: The 15-Minute Psychologist

ISBN: 978-606-719-535-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x15 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei