TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rusia revoluționară (1891-1991) CO-ORF-RUSIR1-16-N-001
Vezi
galerie

Rusia revoluționară (1891-1991)

de Orlando Figes

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #245824

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această carte a apărut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Conținutul volumului nu reprezintă obligatoriu poziția oficială a Institutului.

 

Revoluția Rusă reprezintă o adevărată piatră de încercare pentru orice specialist în istorie modernă și contemporană. Care au fost cauzele acesteia? A fost, oare, un succes sau un eșec colosal? Se mai pot simți consecințele sale astăzi? Acestea și multe altele sunt întrebările la care unul dintre cei mai celebri istorici britanici contemporani încearcă să ne ofere răspunsuri.

Orlando Figes demonstrează că Revoluția Rusă a cunoscut trei etape corespunzătoare unor generații și că, deși s-a transformat odată cu trecerea timpului, și-a păstrat, până la prăbușirea Uniunii Sovietice, aceleași idealuri și principii apărute în perioada foametei din 1891. Povestea începe cu Lenin și bolșevicii săi, care au stabilit modelul de distrugere și reînnoire a lumii care avea să fie păstrat apoi de toți conducătorii ruși, și se încheie cu Mihail Gorbaciov, considerat „ultimul bolșevic” animat de idealul transformării complete a unei societăți.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Orlando Figes

Traducător: Alina Popescu

Data apariției: septembrie 2016

ISBN: 978-606-793-018-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Orlando Figes
Orlando Figes
Autor

Orlando Figes (n. 1959), istoric britanic, a studiat istoria la Cambridge unde a...

vezi autor