TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viaţa amoroasă a împăraţilor romani CO-NIC-VIAAMR-16-N-001
Vezi
galerie

Viaţa amoroasă a împăraţilor romani

de Nigel Cawthorne

Id: #245185

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Editura Corint vă prezintă captivanta serie Viața amoroasă, destinată pasionaților de istorie care doresc să afle mai multe despre personalitățile liderilor politici. 

 

Oamenii au fost dintotdeauna captivați de viața amoroasă a celor care îi conduc – împărați, regi sau dictatori. De-a lungul secolelor, căsătoriile, adulterele și divorțurile acestora au avut imense implicații politice. Infidelitățile au zămislit cabale și conspirații. Divorțurile regale au stârnit revolte serioase, iar amantele capetelor încoronate au fost adesea sprijinite de partidele politice sau de puterile străine, care căutau să-și extindă influența până în așternuturile palatelor.

Autorul insistă asupra faptului că unii dintre împărații romani s-au abandonat plăcerilor – la banchete, la terme, în temple, în timpul luptelor în arenă. Câteva exemple ilustrează această afirmație:

• Tiberiu s-a retras pe Insula Capri, unde s-a înconjurat de tineri care se prostituau • Caligula a avut o relație incestuoasă cu sora lui • Nero a nutrit o pasiune vinovată pentru mama sa • Elagabalus a dorit să fie adorat ca zeu, dar a dus o viață desfrânată și a sfârșit ucis cu bestialitate de propriii soldați.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nigel Cawthorne

Traducător: Gabriel Stoian

Data apariției: iulie 2016

ISBN: 9786068723990

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Nigel Cawthorne
Nigel Cawthorne
Autor

Ziarist şi scriitor, Nigel Cawthorne a scris mai multe cărţi acoperind o mare va...

vezi autor