TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Kempeitai. Gestapoul japonez MP-MAF-KEMPGJ-14-N-001
Kempeitai. Gestapoul japonez
Vezi
galerie

Kempeitai. Gestapoul japonez

de Mark Felton

Id: #236716

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 

Aceasta carte tulburatoare scoate la lumina anvergura activitatilor de-a dreptul socante desfasurate de Kempeitai, temuta politie secreta a Japoniei.

Autorul explica originile, organizarea si rolul îndeplinit de aparatul Kempeitai, care exercita o putere practic nelimitata pe tot cuprinsul Imperiului Japonez. Retelele sale de criminali si colaboratorii acesteia extorcau sume uriase de bani de la cetateni neajutorati si firme lipsite de protectie. Organizatia administra reteaua de lagare de prizonieri aliati, în care detinutii erau tratati cu cea mai mare cruzime. S-au efectuat experimente biologice si chimice pe oameni vii, s-au realizat vivisectii si s-a folosit pe scara larga munca fortata. Femei din toate rasele erau obligate sa se prostitueze.

Represaliile aplicate militarilor si civililor erau de o brutalitate extrema. De exemplu, dupa raidul condus de colonelul Doolittle asupra orasului Tokio în 1942, a urmat o campanie de razbunare nu doar împotriva aviatorilor capturati, ci si împotriva a mii de civili chinezi. Faptele comise au echivalat cu un adevarat genocid.

Autorul îsi sustine afirmatiile cu marturii directe ale supravietuitorilor care au avut de suferit din cauza acestei organizatii diabolice. El analizeaza felul în care vinovatii au fost adusi în fata justitiei si cum au fost rezolvate cererile de despagubire.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mark Felton

Traducător: Dan Criste

Data apariției: 2014

ISBN: 978-606-8469-67-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: Al Doilea Război Mondial, război, secret