TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
România, ţară de frontieră a Europei HU-LUB-RADFAE-16-N-001
Vezi
galerie

România, ţară de frontieră a Europei

de Lucian Boia

Titlu apărut în colecția Seria de autor Lucian Boia la Humanitas

Id: #241142

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După ce a supus unei analize critice multiplele construcţii ale istoriei naţionale, Lucian Boia oferă acum propria sa imagine a României. Din acest punct de vedere, România, ţară de frontieră a Europei completează şi întregeşte demersul iniţiat în Istorie şi mit în conştiinţa românească: cele două cărţi fac acum, la nivelul interpretării, corp comun.


Ce este România? Răspunsul nu poate fi găsit decât în istorie, într-o istorie globală pe care Lucian Boia o construieşte altfel decât o ştim din istoriile tradiţionale de până acum. El îşi invită cititorul să participe la o pasionantă explorare de-a lungul celor mai diverse itinerarii ale trecutului şi prezentului, nelipsind nici incursiunile în Panteonul naţional sau o plimbare pe străzile Bucureştiului. O pondere semnificativă este acordată istoriei recente: comunismul şi anii de după 1989. Din toate acestea se conturează imaginea unei ţări care este altfel decât celelalte şi, mai ales, se desprinde o explicaţie: de ce este România ceea ce este.


„România are nevoie de Europa, fiindcă numai în cadrul european îşi poate afla stabilitatea şi dezvoltarea. Dar şi Europa are nevoie de România. Latini, dar ortodocşi, tentaţi de Occident, dar nu mai puţin ataşaţi propriului specific, românii aduc civilizaţiei europene o notă distinctă şi se prezintă ca o trăsătură de unire între Vest şi Est. În plus, România este un bastion avansat în faţa imensu¬lui spaţiu oriental, devenit fluid şi neliniştitor în urma dezmembrării Uniunii Sovietice şi a efervescenţei care a cuprins lumea islamică.” (Lucian BOIA)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lucian Boia

Data apariției: iulie 2016

ISBN: 978-973-50-5470-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 348

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Lucian Boia
Lucian Boia
Autor

Lucian Boia, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultate...

vezi autor