TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Războiul care a pus capăt păcii. Drumul spre 1914 TR-MAM-RCAPCP-15-N-001
Vezi
galerie

Războiul care a pus capăt păcii. Drumul spre 1914

de Margaret MacMillan

Titlu apărut în colecția Istorie. Trei la Trei

Id: #233625

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cum a renunţat Europa la pace şi a ales Primul Război Mondial.

Carte distinsă cu International Affairs Book of the Year 2014 la Political Book Awards.

Nominalizată la Samuel Johnson Prize 2013 şi Shaughnessy Cohen Prize for Political Writing 2013, acordat de Writers Trust of Canada.

Inclusă pe lista celor mai bune cărţi ale anului de publicaţiile: New York Times, The Economist Mail on Sunday, The Observer Daily Mail.


O carte de dimensiuni epice, alcătuită nu numai cu acribia istoricului, dar şi cu gândirea eliberată de clişee a analistului contemporan, interesat de comparaţii şi arcuri peste timp, a cărei poveste fascinantă se derulează în ritmul alert şi sincopat al unui roman de aventuri.
Un magistral tour de force prin istoria şi diplomaţia sfârşitului de secol al XIX-lea şi începutului de secol al XX-lea.
Într-un tablou panoramic care reuneşte informaţie istorică atent documentată, analize aplicate, revelaţii din arhive, fragmente de corespondenţă privată, dar şi anecdotică plină de culoare, portretizări expresive şi incursiuni pasionante în antropologia culturală, Margaret MacMillan explorează perioada premergătoare izbucnirii Primului Război Mondial, în încercarea de a descifra cauzele care au dus, după o îndelungată perioadă de pace şi prosperitate pe continentul european, la marşul nesăbuit către o conflagraţie de proporţii mondiale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Margaret MacMillan

Traducător: Smaranda Câmpeanu

Data apariției: septembrie 2015

Titlu original: The War That Ended Peace. How Europe Abandoned Peace for the First World War

ISBN: 978-606-719-173-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 720

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: Primul Război Mondial, război

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand pe 28 iunie 1914, la Sarajevo, a declanşat o criză care a dus, o lună mai târziu, la izbucnirea „războiului care să pună capăt celorlalte războaie”. S-a încheiat......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O strălucită expunere a lungului, atât de lungului marş către catastrofa europeană din 1914.”

Max Hastings

„Istoria lui MacMillan este magistrală – densă, echilibrată şi umană. Povestea prăbuşirii diplomatice a Europei nu a fost niciodată narată mai bine.”

The Spectator

„Profund impresionantă şi impecabil documentată… lucrarea definitorie pentru istoria anilor de sfârşit ai vechii Europe.”

Amanda Foreman

„…povestea modului în care lideri inteligenţi şi de bună credinţă şi-au condus naţiunile pe drumul către catastrofă. Debordând de intrigi, însufleţită de istorisiri fascinante şi captivantă prin observaţiile personale ale autoarei, aceasta este una dintre cele mai bune cărţi pe care le-am citit vreodată despre cauzele Primului Război Mondial.”

Madeleine Albright
Margaret MacMillan
Margaret MacMillan
Autor

Autoarea de origine canadiană Margaret MacMillan este un istoric de renume mondi...

vezi autor