TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ghid de ortografie, ortoepie şi morfosintaxă a limbii române. Exerciţii, teste şi soluţii PO-GNV-GDOOIM-11-N-001
Ghid de ortografie, ortoepie şi morfosintaxă a limbii române. Exerciţii, teste şi soluţii
Vezi
galerie

Ghid de ortografie, ortoepie şi morfosintaxă a limbii române. Exerciţii, teste şi soluţii

de Gheorghe N. Vasilache

Id: #205015

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul abordeaza principalele probleme practice ale exprimarii orale sau scrise insuficient aprofundate in manuale, structurate in trei sectiuni tematice: scrierea si pronuntarea, lexicul si morfosintaxa. Fiecare sectiune cuprinde o parte teoretica, ilustrata cu numeroase exemple, si o parte dedicata exercitiilor pentru consolidarea notiunilor teoretice prezentate. Lucrarea respecta normele noului Dictionar ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane, incluzind liste extensive de termeni problematici ca scriere si forme flexionare, de paronime si de pleonasme. Adresat in special elevilor, Ghidul poate fi folosit de toti cei care vor sa utilizeze corect limba romana.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gheorghe N. Vasilache

Data apariției: 2011

ISBN: 978-973-46-1991-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Gh.N. Vasilache este un autor care, desi face cercetare stiintifica, aplicativa, extrem de utila, in special pentru pregatirea tineretului scolar, se declara nu un teoretician al stiintei limbii, ci doar un practician pentru comunicare. In acelasi timp, arata ca doreste sa se adreseze tuturor categoriilor de vorbitori ai limbii romane."

4 iunie 2011, Observatorul - Corneliu Vasile

"Profesorul galatean Gh. N. Vasilache ne propune un adevarat ghid de folosire corecta a limbii romane. Publicata la editura Polirom, lucrarea Ghid de ortografie, ortoepie si morfosintaxa a Limbii Romane reprezinta o culegere de exercitii, teste si solutii explicate pentru toti cei care doresc sa aiba o exprimare corecta."

23 iunie 2011, Viaţa liberă - Marius Tucă