TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cultura viţei-de-vie în gospodărie 9786068189222
Cultura viţei-de-vie în gospodărie
Vezi
galerie

Cultura viţei-de-vie în gospodărie

de Christina Nack

Titlu apărut în colecția Idei creative la Casa

Id: #225220

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Viţa-de-vie este o plantă milenară, ale cărei rude îndepărtate - plante târâtoare aparţinând genului Vitis - creşteau nestingherite prin pădurile luxuriante de acum 80 de milioane de ani, cu mult înainte de apariţia omului pe Pământ. După ce omul a cunoscut şi a îmblânzit viţa-de-vie în folosul său, se poate afirma că evoluţia acestei plante s-a împletit cu cea a omului, plantă şi om influenţându-se reciproc de-a lungul îndelungatei lor coabitări.

 

Cultivatorii amatori de viţă-de-vie vor afla, lecturând prezenta carte, care sunt caracteristicile morfologice ale acestei plante, fiind îndrumaţi pas cu pas cum să aleagă soiurile cele mai potrivite pentru solul grădinii proprii, cum să planteze, să fertilizeze şi să execute lucrările specifice de îngrijire la această plantă. Nu au fost uitate sfaturile legate de cei mai frecvenţi dăunători şi de posibilele boli ale viţei-de-vie, precum şi mijloacele de prevenire şi combatere a acestora.

 

Şi cum activitatea cea mai plăcută a cultivatorului este strângerea recoltei, ultimul capitol al cărţii este rezervat recoltării strugurilor, prezentării efectului benefic al ciorchinilor aromaţi în alimentaţia omului, încheind cu câteva reţete savuroase având în prim-plan strugurii obţinuţi în propria grădină.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Christina Nack

Data apariției: 2012

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 80

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x19,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa

Teme: natură