TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Psihologia sportului PO-RAP-PSSMPS-16-N-001
Vezi
galerie

Psihologia sportului

de Radu Predoiu

Titlu apărut în colecția Profesorul de succes la Polirom

Id: #245834

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Maximizarea performanței sportive
 

Descriere produs

Participarea la competiţii este foarte solicitantă pentru sportivi, iar în lipsa unei gândiri pozitive şi a unei comunicări eficiente între membrii echipei succesul este mai greu de obţinut.

 

Antrenamentele intense, alimentaţia adecvată şi voinţa nu sunt suficiente pentru a fi performant în acest domeniu. Este nevoie şi de pregătire psihologică pentru a mări capacitatea de concentrare, motivarea, echilibrul emoţional şi încrederea în sine.

 

Pe lângă informaţii de ultimă oră cu privire la programele de pregătire psihică a sportivilor şi sfaturi referitoare la alimentaţie şi regimul de odihnă, volumul prezintă modalităţi de evitare a stresului, strategii de relaxare sau reîncărcare energetică şi exerciţii de team-building, putând fi utilizat cu succes atât de psihologi şi antrenori, cât şi de profesorii de educaţie fizică şi sport şi de studenţii de la facultăţile de profil.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu Predoiu

Prefaţator: Octavian Bellu

Data apariției: septembrie 2016

ISBN: 978-973-466-223-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: încredere

 

Opinii editoriale

Pregătirea psihologică este o componentă a procesului de instruire, alături de pregătirea tehnică, fizică, tactică, de nutriție și refacerea după efort. Condiția psihică este într-adevăr cea care decide atunci când sportivii sunt de valoare apropiată, este cea care face diferența între medalia de aur și celelalte medalii sau poziții în clasament. Trebuie privită cu toată seriozitatea și dezvoltată de adevărații specialiști educați, formați, antrenați în domeniul atât de incitant al sportului.” 

Octavian Bellu