logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Omul resentimentului

Max Scheler
"E meritul lui Max Scheler de a fi pus o oglinda in fata resentimentului uneltind la adancimi obscure, de unde isi iau hrana radacinile vietii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1530-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

"E meritul lui Max Scheler de a fi pus o oglinda in fata resentimentului uneltind la adancimi obscure, de unde isi iau hrana radacinile vietii psihice a omului. Aparut pentru prima oara in 1912, Omul resentimentului are la baza convingerea ca distinctia -- admisa deja de vechii greci -- intre intelect si sensibilitate nu corespunde raportului cognitiv dintre noi si ceilalti oameni, respectiv celui dintre noi si lume; aceasta distinctie se dovedeste a fi doar expresia omului occidental hiperintelectualizat, in numele caruia au fost neglijate sensibilitatea si instinctele. Analizele lui Max Scheler nu au ca punct de plecare distinctia dintre ratiune si sensibilitate, ci pe aceea dintre ratiune si inima." (Manfred S. Frings)

Autor: Max Scheler
Traducător: Radu Gabriel Pârvu
Data apariției: 2007
Editura: Humanitas
Titlu original: Das Ressentiment im Aufbau der Moralen
Pagini: 198
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
filozofie, psihologie, antropologie, condiția umană, intelect, sensibilitate, lumea occidentală, instinct, rațiune
  • Max Scheler - Autor
    Max Scheler (1874-1928) este unul dintre cei mai importanţi filosofi din Germania primei jumătăţi a veacului XX. Influenţat de Nietzsche, Dilthey şi Husserl, Scheler încearcă o sinteză pornind de la ceea ce este mai original şi mai nou în gândirea teoretică germană.În istoria cugetării moderne, Nietzsche este cel care a acordat noţiunii de resentiment drept de cetate în sensul tehnic cerut de rigoarea lucrului...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus