TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femeia de hârtie PO-RAA-FEMEDH-15-N-001
Femeia de hârtie
Vezi
galerie

Femeia de hârtie

de Rabih Alameddine

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #240589

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ajunsă la șaptezeci și doi de ani, Aaliya, o femeie care nu se simte necesară nimănui, povestește despre sine și despre cei apropiați. Locuiește singură într-un apartament din Beirut, dar casa ei adăpostește sute de tomuri, cum nimeni din capitala Libanului nu mai are. Divorțată, fără copii, avînd drept Dumnezeu scriitori și opere faimoase, femeia a lucrat o viață ca librar și de aproape cinci decenii traduce în fiecare an în arabă una dintre cărțile care au captivat-o. Munca sa nu este destinată altor ochi, căci Aaliya doar creează și depozitează: traducerile sunt îngropate în cutii și păstrate în apartament. Lucrurile se schimbă însă cînd un dezastru neașteptat amenință să distrugă tot ceea ce Aaliya a creat în lunga-i viață. Concentrat, un nebănuit ghid de lectură, romanul cuprinde povești cuceritoare despre Beirutul de azi și cel de ieri, despre războiul civil din Liban, o lume fascinantă țesută în amintirile unei neobosite cititoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Rabih Alameddine

Traducător: Mihaela Negrilă

Data apariției: februarie 2015

Titlu original: An unnecessary woman

ISBN: 978-973-46-5018-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Această listă este despre o femeie care traduce cărţi, despre personaje din cărţi care prind viaţă, despre cărţi periculoase, despre rostul cărților în viața comunităţii, despre cărţi ascunse, despre......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,De două ori pe lună, redacția revistei Semne Bune vine în vizită pe Cartepedia și îți recomandă cele mai interesante lecturi pe care poți pune mâna....“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Femeia de hîrtie conține nenumărate povești. Povestea părului albastru și cea despre măcinarea interioară ce vine cu vîrsta, cea despre singuratate și suferință și îndeosebi povestea despre rezistența, despre curajul necesar ca să supraviețuiești, să rămîi cu mintea zdravană și să continui să vezi frumusețea. Citiți o dată acest roman, citiți-l din nou, citiți alte cărți, iar după zece ani reveniți la el și citiți-l iarăși. E o comoară.”

The Independent

"Cred că după ce ai creat pe de-a-ntregul un personaj, dacă scriitorul – și e vorba de mine, în acest caz – chiar iubește personajul cu pricina, faptul se simte. Personajul ajunge să poată fi iubit. Asta-i adevărul, rareori găsești o ființă completă de care sa nu te îndrăgostești. Poate că în răstimpuri îți vine s-o omori, poate că ai plesni-o și-ai arunca-o de la etaj, dar tot o poveste de dragoste ramîne. Și în asta constă, cred eu, ceea ce cuprinde un roman bun.”

Rabih Alameddine

"Femeia de hîrtie este un poem de iubire absolut unic închinat cărții și tenacității spiritului feminin. Și e o izbîndă pentru Alameddine, creator al unei povești ce merită să stea alături de marile valori ale căror frumusețe și forță romanul său le celebrează.”

Los Angeles Times
Rabih Alameddine
Rabih Alameddine
Autor

Rabih Alameddine s-a născut în 1959 la Amman, în Iordania, şi a crescut în Kuwei...

vezi autor