TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Prinţesa albă PO-PHG-PRINEA-15-N-001
Prinţesa albă
Vezi
galerie

Prinţesa albă

de Philippa Gregory

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #240682

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Undeva, între hotarele Angliei, un pretendent la tron strînge o armată. Spune tuturor că e fratele Prinţesei albe şi adevăratul moştenitor. Să fie el oare băiatul trimis cîndva în necunoscut de mama sa, Regina albă? Sau poate un prinţ închipuit, un inamic dintr-o spiţă măruntă al lui Henric Tudor şi al prinţesei de York? Cînd Henric Tudor a luat coroana Angliei, a ştiut că, pentru a aduce pacea într-o ţară chinuită de războaie, trebuie să ia de soţie o prinţesă dintr-o stirpe rivală, pe Elizabeth de York. Însă Elizabeth se va găsi în situaţia de a hotărî de partea cui să fie: a Casei Tudor sau a Casei de York, a soţului sau a băiatului ce pretinde să-i fie frate, un frate demult pierdut.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Philippa Gregory

Traducător: Anacaona Mîndrilă-Sonetto

Data apariției: februarie 2015

Titlu original: The White Princess

ISBN: 978-973-46-4448-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: succes

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune
Speciale >> Cărți literalmente cu greutate
 

Opinii editoriale

„Philippa Gregory şi-a făcut o adevărată misiune din a le insufla pasiunea, dorinţa de independenţă doamnelor de la curtea Angliei, unor personaje care înainte de a ajunge în roman îşi trăiau istoria lipsită de viaţă în vreun arbore genealogic, ţinute minte doar ca monedă de schimb în diplomaţie sau ca mijloc de perpetuare a marilor case nobiliare. În romane precum Prinţesa albă, Philippa Gregory schimbă soarta acestor personaje, creîndu-le un portret psihologic aparte.”

The Telegraph

„Philippa Gregory are abilitatea de a lua evenimente încîlcite din marea istorie și de a le pune într-o poveste accesibilă pentru omul contemporan.”

The Sunday Times Culture

„Margaret Beaufort e autoritară, crudă, nemiloasă și, mai presus de toate, mînată de credința nestrămutată că Dumnezeu o sprijină numai pe ea. Pe de altă parte, pe măsura ce Elizabeth se maturizează, găsește înțelepciunea de a ieși de sub puternica influență a lui Margaret. Datorită acestor personaje excepționale, Prințesa albă nu este neaparat povestea nașterii unei dinastii, ci imaginea luptei dintre două personalități istorice feminine.”

The Daily Express
Philippa Gregory
Philippa Gregory
Autor

Philippa Gregory, una dintre cele mai renumite scriitoare britanice contemporane...

vezi autor