TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Suita franceză PO-IRN-SUITAF-14-N-001
Vezi
galerie

Suita franceză

de Irène Némirovsky

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #238614

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un fenomen editorial, un roman descoperit la mai bine de șaizeci de ani după ce a fost scris


Suita franceză a inspirat scenariul unui film, în regia lui Saul Dibb, cu Kristin Scott Thomas, Margot Robbie și Ruth Wilson în distribuție.



În iunie 1940, naziștii au ocupat Franța, distrugând și reordonând din temelii mecanismele vieții cotidiene. Când li se smulg din mâini frâiele propriei existențe, când sunt împinși spre un exod neașteptat, când nimic nu-i mai poate ajuta să controleze împrejurările în care se găsesc, oamenii își dezvăluie adevărata natură, lașitățile ascunse, lăcomia sau generozitatea, altruismul, solidaritatea sau forța sufletească pe care nici măcar nu și le bănuiau. Urmărind exodul din Paris și periplul prin țară al câtorva personaje – o familie de burghezi înstăriți, una de mici funcționari, un soldat rănit în luptă, o dansatoare până atunci protejată de amanții ei sus-puși etc. – Suita franceză creionează, chiar sub focul istoriei, tabloul unei societăți în derivă.


Un roman bulversant, străbătut de un sentiment al nerăbdării timpului, dar niciodată terminat, pentru că Irene Nemirovsky avea sa moară la Auschwitz, în 1942. Manuscrisul a fost descoperit abia șase decenii mai târziu, iar de atunci s-a impus în conștiința publică drept una dintre capodoperele literaturii universale.


Volum apărut în coeditare cu Editura Hasefer.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Irène Némirovsky

Traducător: Nicolae Constantinescu

Data apariției: noiembrie 2014

Titlu original: Suite française

ISBN: 9789734649044

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: nazism, Al Doilea Război Mondial, război

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Istoria oficială consideră că cel de-al Doilea Război Mondial a durat între 1 septembrie 1939 şi 2 septembrie 1945. În aceşti 6 ani au murit între 70 şi 85 de milioane de oameni, soldaţi şi civili; al......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

În lumea ficțională a lui Irene Nemirovsky totul face parte dintr-un flux. Unele personaje au încremenit, altele se pregătesc să se alăture noii ordini. Câteva încearcă să reziste. Nimic nu e abstract, totul face parte din realitate... Poate cea mai mare calitate a Suitei franceze este surprinderea umanității soldaților nemți și a dramei pe care-o trăiesc la aflarea veștii că Germania a invadat Uniunea Sovietică. Visurile lor de pace se risipesc; fantezia unei înțelegeri între învinși și învingători nu mai poate supraviețui.

The Guardian

„Prin Suita franceză, Irene Nemirovsky a lăsat, probabil, prima operă de ficțiune despre ceea ce astăzi numim al Doilea Război Mondial. Tot ea a scris, ca lumea să le poată citi neîngrădit, unele dintre cele mai valoroase, mai umane și mai incisive opere de ficțiune născute vreodată din conflict.

The New York Times Book Review
Irène Némirovsky
Irène Némirovsky
Autor

Irène Némirovsky (1903-1942) s-a născut la Kiev, în familia unui bancher din Ucr...

vezi autor