TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestea asasinilor mei AL-TJT-POVEAM-16-N-001
Povestea asasinilor mei
Vezi
galerie

Povestea asasinilor mei

de Tarun J. Tejpal

Titlu apărut în colecția Strada Ficţiunii la All

Id: #246459

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman inspirat din biografia autorului

Cu accente de thriller și ecouri kafkiene, presărată cu umor negru, suspans și erotism, „Povestea asasinilor mei” este un roman despre putere, identitate și echitate. 

Într-o duminică dimineața, un jurnalist de investigație faimos în presa din New Delhi află de la televizor că tocmai a fost salvat de la moarte. Complotul de asasinare a fost dejucat de poliție, iar cei cinci ucigași plătiți să îl elimine au fost arestați. Înainte să își dea seama despre ce este vorba, jurnalistul este pus sub supravegherea permanentă a guvernului până la finalizarea procesului. În câteva ore, viața i s-a schimbat radical. Cu toate că este păzit zi și noapte de indivizi bine înarmați, încearcă să își desfășoare activitățile obișnuite. Se străduiește să găsească o sursă de finanțare pentru revista pe care o conduce, îi face vizite regulate unui guru faimos și își continuă relația extraconjugală, tumultuoasă și plină de pasiune, cu Sara. o intelectuală activistă pentru egalitatea de gen, emanciparea marginalilor și o societate echitabilă. Deranjată de pasivitatea amantului său și sceptică față de buna-credință a autorităților în soluționarea cazului, Sara demarează propria investigație. Așa vor ieși la lumină poveștile cutremurătoare ale celor cinci suspecți. Cu toții provin din clase sociale defavorizate și au fost victime ale violenței extreme, mizeriei și abuzurilor. O Indie brutală, nemiloasă, îi ia astfel locul Indiei fascinante din discursurile occidentale, sub a cărei strălucire exotică se ascunde o realitate crudă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tarun J. Tejpal

Data apariției: septembrie 2016

ISBN: 978-973-724-736-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 568

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: All

Teme: moarte

 

Opinii editoriale

„O carte care îți dă fiori pe șira spinării […] scrisă cu măiestrie și o luciditate mușcătoare.“ 

The New Yorker

„De acum înainte nu vom mai putea vorbi despre India fără să fi citit acest roman.“ 

L’Express

„Tarun J. Tejpal este genial. Povestitor autentic, scriitura sa este presărată cu detalii grafice atât de năucitoare, că îți taie respirația.“

New York Journal of Books

„Unul dintre cei mai seducători scriitori indieni de limbă engleză ai generației sale.“ -

The Times Literary Supplement

„Inteligent și inventiv […]. În cel mai profund sens, Tejpal scrie pentru India.“ 

V. S. Naipaul