TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Învăţăturile unei prostituate bătrâne către fiul său handicapat CA-SAB-NUPBCF-16-N-001
Învăţăturile unei prostituate bătrâne către fiul său handicapat
Vezi
galerie

Învăţăturile unei prostituate bătrâne către fiul său handicapat

de Savatie Baștovoi

Id: #243756

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O carte așteptată și comentată cu mult înainte de apariție, după ce editorul francez al romanului Iepurii nu mor, de același autor, și-a exprimat dorința de a o publica la Paris. Subiectul cărții a intrigat atît de mult, încît a ajuns să se materializeze într-un film de scurt metraj înainte ca ea să fie terminată.

 

Personajul principal al romanului este un adolescent mort găsit dimineața într-un orfelinat din Republica Moldova. Încercînd să restabilească povestea lui, autorul țese un întreg păienjeniș al societății moldovenești postsovietice.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Savatie Baștovoi

Data apariției: martie 2016

ISBN: 978-606-8272-16-0

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 230

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cathisma

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,În stilul său caracteristic, părintele Savatie Baștovoi ne spune o nouă poveste, cu titlul de ficțiune, dar care ar putea foarte bine să fie adevărată. O tânără fată din Republica Moldova este necinst......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Subiectul acestui roman pornește de la o întîmplare reală petrecută într-un orfelinat din Moldova pe care mi-au povestit-o doi copii de acolo, deveniți personaje în roman. De copiii din orfelinate mă leagă o poveste de peste treizeci de ani. La redarea scenelor sensibile m-au ajutat și cei cincisprezece ani de comunicare cu oameni din penitenciare. A scrie despre cele văzute și trăite împreună cu acești oameni respinși am considerat că este o datorie morală. E cea mai tulburătoare, poetică, veselă, tristă, frumoasă și urîtă carte a mea.”

SAVATIE BAȘTOVOI

„Nu este permis să fie abuzați copiii. Adulții sînt deja incorigibili. Poate tocmai de aceea Baștovoi a preferat societății lor chemarea Cerului.”

Le Point / SYLVAIN TESSON (Laureat al premiului Goncourt pentru literatură)

„Îmi place Savatie Baştovoi, un român din Republica Moldova. E şi ieromonah. Sper că va înţelege că rolul său este de a scrie în continuare, pentru că cel mai mare teoretician al teologiei din secolul al XIX-lea era Dostoievski. Deci, de ce nu un călugăr venit din Moldova pentru acest secol?”

RFI / JEAN-FRANÇOIS COLOSIMO Președintele Centrului Național al Cărții din Franța

„Un geniu polivalent care scrie o operă deopotrivă poetică, romanescă și dramatică.”

Le Figaro
Savatie Baștovoi
Savatie Baștovoi
Autor

Ierodiaconul Savatie, în lume Ștefan Baștovoi, s-a născut în 1976 în Chișinău ș...

vezi autor