TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fluturi sărutându-se CV-CAS-FLUTUS-13-N-001
Fluturi sărutându-se
Vezi
galerie

Fluturi sărutându-se

de Carmen Sylva

Titlu apărut în colecția Cărţi Regale la Curtea Veche

Id: #227249

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul cuprinde cugetări ale Carmen Sylvei despre viaţă, umanitate, iubire, fericire, suferinţă, spirit, artă, datorie, trufie şi politică, publicate iniţial în volumul Les Pensées d’une Reine (Paris, Calmann-Lévy, 1888) şi un număr de 24 de poeme selectate din mai multe volume de versuri. Selecţia poemelor s-a făcut urmând două criterii: să fi fost traduse în româneşte de poeţi consacraţi, dovadă că majoritatea sunt traduceri ale lui George Coşbuc, şi să se potrivească temei din secţiunea de cugetări pe care le însoţesc.


Volumul este bogat ilustrat cu fotografii din arhiva autorului şi din cea a Casei Princiare de Wied, precum şi din alte surse, realizate de fotografi cunoscuţi contemporani cu Regina Elisabeta, care este înfăţişată în diversele etape ale vieţii, ca tânără principesă şi apoi regină, în saloanele Castelului Peleş sau ale Palatului Cotroceni, în portrete sau imagini de familie, în ipostaze regale sau artistice.


Cronologia se constituie într-un studiu despre evoluţia Elisabetei de Wied ca principesă şi regină şi a autoarei Carmen Sylva în contextul literar românesc şi european.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carmen Sylva

Data apariției: septembrie 2013

ISBN: 978-606-588-606-3

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 15,5x21,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: emoții, Monarhie

Carmen Sylva
Carmen Sylva
Autor

Carmen Sylva (pseudonimul literar al Reginei Elisabeta a României, 1843–1916, că...

vezi autor