TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Acordă-mi acest vals HF-ZSF-ACORAV-14-N-001
Vezi
galerie

Acordă-mi acest vals

de Zelda Sayre Fitzgerald

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #232440

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Acordă-mi acest vals este mai mult decât o ficţiune autobiografică. Este o parte dintr-un joc de oglinzi pe care Zelda şi Scott Fitzgerald şi le aşază unul în faţa celuilalt şi în care imaginile lor reflectate reciproc se pierd la infinit, tot aşa cum în viaţa lor reală s-au pierdut într-o spirală a excesului şi nefericirii.

 

Alabama, mezina familiei judecătorului Beggs, este o tânără din Sud, dezinhibată şi plină de vivacitate, dornică să îşi trăiască viaţa după propriile reguli. Trecând peste dezacordul părinţilor şi depăşindu-şi ezitările, se căsătoreşte cu David Knight, un tânăr cu o situaţie precară, dar cu dorinţa şi voinţa de a reuşi în artă... Doi îndrăgostiţi în care nu este greu să îi recunoaştem pe Zelda şi pe Scott Fitzgerald, al căror destin îi va uni într-o relaţie de cuplu pe cât de fascinantă, pe atât de distructivă.

 

Afişarea aparenţelor strălucitoare şi goana după plăceri nu pot masca însă sentimentele de nesiguranţă ale protagoniştilor, tot aşa cum viaţa trăită la maxim şi sfidarea convenţiilor îşi au preţul lor.

 

Fie la New York sau Paris, pe Coasta de Azur sau în Napoli, gelozia sau indiferenţa, singurătatea în cuplu, obsesia perfecţiunii şi ratarea sunt trăite de cei doi cu aceeaşi intensitate. Rănită în acest vârtej al plăcerilor şi al ratărilor, Alabama se întoarce acasă, pentru a încerca să îşi găsească echilibrul şi să se recompună.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Zelda Sayre Fitzgerald

Traducător: Rodica Ştefan

Data apariției: 2014

Titlu original: Save Me the Waltz

ISBN: 978-973-689-696-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, singurătate

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Între 25 noiembrie (Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii) şi 10 decembrie (Ziua drepturilor omului) se desfăşoară, la nivel mondial, campania celor 16 zile de activism împo......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,Singurul roman scris vreodată de soția lui F. Scott Fitzgerald. Și scris chiar în timp ce F. Scott scria Blândețea nopții, Acordă-mi acest vals trebuie citit neapărat imediat după, cum zic unii, capod......“

citește mai mult