TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Colas Breugnon LI-ROR-COLASB-13-N-001
Colas Breugnon
Vezi
galerie

Colas Breugnon

de Romain Rolland

Titlu apărut în colecția Nobel la Litera

Id: #217117

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La cincizeci de ani, Colas Breugnon, un țăran robust din Burgundia secolului al XVII-lea, crede că și-a câștigat dreptul de a răsufla puțin. Cu o cană cu vin la dreapta sa şi un caiet și un stilou în față, Colas Breugnon începe să povestească. Ce anume povestește? Orice, povești de odinioară și viața așa cum e, întâmplările trăite, în ritmul sărbătorilor și al muncilor sătești: Preotul din Breves, tot atât de fidel băuturii ca și altarului, Ciobanul, lupul și mielul, fabula celor mici din lumea asta, întotdeauna victime, chiar ale celor care pretind că îi protejează... Tot ceea ce întemeiază o înțelepciune țărănească, rabelaisiană și lucidă.

 

Nu îndrăznesc să cred că tovărășia lui Colas Breugnon al meu îi va face pe cititori să petreacă la fel ca pe autor. Îi rog, cel puțin, să privească această carte așa cum e: sinceră, surâzătoare, fără năzuința de a schimba lumea sau de a o tălmăci; fără politică, fără metafizică, o carte cu «adevărat franțuzească», ce râde de viață, pentru că o găsește bună și pentru că se simte sănătoasă.” – Romain Rolland



Alte titluri pentru RomainRolland (autor):
O viață legendară (2022) ,


Alte titluri pentru AlexandruMatei (prefatator):
Lebăda cu două intrări (2021) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Romain Rolland

Traducător: Alexandru Hodoş

Prefaţator: Alexandru Matei

Data apariției: august 2013

Titlu original: Colas Breugnon

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: aventură

 

Opinii editoriale

Ceea ce apare atât de literar în această carte, alături de limba plină de gust despre care vorbeam, este tocmai imaginea omului obişnuit care iese teafăr şi nevătămat din tot felul de întâmplări, de pământ, de aer sau de sânge.

Alexandru Matei

Personalitatea sa de scriitor-cetățean a fost adeseori comparată cu cea a lui Voltaire, Romain Rolland exercitând o importantă influență asupra opiniei publice europene din primele patru decenii ale secolului trecut.

Irina Mavrodin
Romain Rolland
Romain Rolland
Autor

Scriitorul francez Romain Rolland (1866–1944) a primit Premiul Nobel pentru Lite...

vezi autor