TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
rezistență CR-ALP-REZIST-16-N-001
rezistență
Vezi
galerie

rezistență

de Alina Purcaru

Id: #243940

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 „Multă vreme cartea mea, rezistență, a fost un secret chiar și pentru mine. Înainte să fie o carte, au fost niște drumuri foarte prozaice și niște locuri străine, în care am scris diverse alte texte, multe la fel de străine. La finalul acestor drumuri, scrisuri și îndatoriri, mi s-a întâmplat tot mai des să dau peste porțiuni ascunse, un fel de adevăruri boțite, cu care nu-ți prea vine să te întorci acasă, dar nici să le ignori. Toate crimpeiele astea, necesare și incomode, sunt adunate în singură formă care le-a putut suporta. rezistență e o carte care s-a modelat după spațiile în care și-a început existența: locuri de tranzit, provizorii, uneori călduțe, alteori abrazive, de multe ori impersonale. Refugii. Peste tot, a funcționat asemenea unui radar personal, bine ferit. Cred în avertismentele ei.” (Alină Purcaru)  

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alina Purcaru

Data apariției: aprilie 2016

ISBN: 978-973-23-3142-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 72

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

 

Opinii editoriale

 „Asemeni unei păsări ho-o, rezistență este o carte de bun augur. Un debut impecabil. O suspensie de rafinament și fragilitate (dunguliță de o finețe extremă). Precizie și stil, o voce sofisticată dând cu limbajul de pământ, propunând o structură nouă, de mare forță, din care țâșnește lumina – zgura fină patrunzând în piele, fard extravagant care ne arde fața. La capătul gramaticii, rezistența e cea care contează. În zile ca astea, gustul de după e ceva rar.” 

Dan Coman

 „Alina Purcaru vine în poezie că o furtună liniștită. Poezia ei, de o mare discreție a sentimentului, are o neliniște verbală doldora de delicii. Cititorul se recunoaște imediat în versurile ei, pentru că în lucrurile uitate în locuri la vedere, unde doar gramatică ar fi prietenă mea, unde noi deja nu ne potriveam, tăcerea ta e singurul reper fix din tot cartierul. E o surpriză capacitatea autoarei de a extrage expresivitate din termenii tociți, care strălucesc, proaspeți, în pagină. Melancolia niciodată jucată, memoria acoperită de fiecare data cu delicatețe, sentimentul amorului pierdut, fără nicio urmă de jale convențională, privirea interioară care descoperă exteriorul lumii, toate astea dau măsură unui volum de versuri de excepție. Nu mă pot stăpâni să reproduc niște versuri de dragoste cum n-am mai citit de mult: pe ea e desenată rochia/ din fabrică/ apoi/ că un copil/ el da cu unghia iar și iar.”  

Florin Iaru
Alina Purcaru
Alina Purcaru
Autor

Alina Purcaru (n. 1982) a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din...

vezi autor