TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Îngerul decăzut HF-YUM-NGERUD-12-P-001
Vezi
galerie

Îngerul decăzut

de Yukio Mishima

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203031

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a
 

Descriere produs

Considerată capodopera lui Yukio Mishima, tetralogia Marea fertilității, ale cărei romane, Zăpada de primăvarăCai în galopTemplul Zorilor și Îngerul decăzut, apar în 2022 în această nouă ediție, a fost scrisă între anii 1965 și 1970. Cu Îngerul decăzut, saga Japoniei secolului XX creată de Mishima ajunge la final. Romanul Îngerul decăzut a fost încheiat în dimineața zilei de 25 noiembrie, cu câteva ore înainte de sinuciderea rituală a scriitorului.

 

În Îngerul decăzut, peisajele sunt aproape sufocate de dejecțiile civilizației moderne, orașele sunt invadate de reclame luminoase, iar vechile cutume ale societății tradiționale dispar, batjocorite. Bătrânul avocat Honda îl înfiază pe Toru, un tânăr pe care-l crede reincarnarea prietenului său din tinerețe, Kiyoaki: va confirma însă acesta speranțele lui Honda, sau se va dovedi un mesager al distrugerii și vidului?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yukio Mishima

Traducător: Andreea Sion

Data apariției: mai 2022

Titlu original: Tennin gosui

ISBN: 978-606-097-007-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, prietenie, societate

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,În templul zorilor din Vechiul oraş imperial, unde s-au ascuns Frumoasele adormite, unui Înger decăzut îi este Sete de iubire. Vine tocmai de la Capătul lumii şi în ţara aspră a zăpezilor de La sud d......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Yukio Mishima a fost, în viaţă ca şi în moarte, şi mai ales în ficţiune, un maestru al surprizelor sublime şi perverse. Ultimul său roman, Îngerul decăzut, se dovedeşte o capodoperă cutremurătoare, subtilă şi originală.”

The New York Times

„În ultimul volum al tetralogiei, speranţa şi, odată cu ea, incarnările succesive ale rafinamentului, entuziasmului sau frumuseţii au pierit. [...] Titlul evocă o veche legendă budistă, potrivit căreia îngerii, în loc să fie nemuritori, fiinţează ca îngeri doar o mie de ani, apoi văd cum cununile de flori de pe frunţi li se ofilesc, cum aura lor păleşte, iar trupul începe să le emane sudoare. Un astfel de înger pare însăşi Japonia. Prin extensie, pentru noi, cititorii, el devine simbolul oricărei catastrofe din lumea în care trăim.”

Marguerite Yourcenar, „Mishima sau viziunea Vidului”

„Încheierea tetralogiei Marea fertilității e cu siguranță una dintre cele mai bune scene finale din istoria romanului.”

David Mitchell
Yukio Mishima
Yukio Mishima
Autor

De trei ori nominalizat la Premiul Nobel pentru literatură, prozatorul, poetul ş...

vezi autor