TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În viață HF-YUH-N0000V-16-N-001
În viață
Vezi
galerie

În viață

de Yu Hua

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #246625

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Yu Hua este primul scriitor chinez căruia i s-a decernat în 2002 James Joyce Award. Romanul În viaţă, apărut în 1993 şi interzis iniţial de autorităţile chineze, este considerat una dintre cele mai influente zece cărţi ale ultimelor trei decenii în China. S-a vândut de-a lungul anilor în peste şase milioane de exemplare şi a devenit un adevărat fenomen editorial. A fost recompensat în 1998 cu Premiul Grinzane Cavour şi în 2014 cu Premiul Giuseppe Acerbi. Ecranizarea în regia lui Zhang Yimou a câştigat Marele Premiu al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes din 1994.

 

Yu Hua mărturiseşte în introducerea uneia dintre ediţiile chineze că ideea acestui roman i-a venit de la cunoscutul parlor song „Old Black Joe”. În viaţă este cronica unei transformări individuale, fără nici un fel de adaos eroic, iar Xu Fugui, personaj central şi narator spumos, ajunge un maestru al supravieţuirii, captiv în labirintul a patru decenii de istorie modernă a Chinei: Războiul Civil, venirea la puterea a Partidului Comunist, Marele Salt Înainte, Revoluţia Culturală și perioada post-maoistă. Fugui nu încearcă să-și înfrângă destinul și nici nu se răzvrătește. Povestea lui nu este cea a unei lupte continue împotriva tăvălugului istoriei, ci una a răbdării şi a bucuriei de a rămâne în viaţă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yu Hua

Traducător: Mugur Zlotea

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-606-779-121-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: destin, război, supraviețuire, comunism

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Considerat unul dintre cei mai buni prozatori chinezi contemporani, Yu Hua a câștigat de-a lungul timpului atât recunoașterea cititorilor chinezi, cât și importante premii internaționale. În viață, de......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Yu Hua este un Hemingway chinez.”

Le Monde

„Yu Hua este cea mai profundă voce a Chinei de astăzi. În viaţă nu sondează numai adâncimile a tot ceea ce înseamnă China şi poporul chinez, ci ajunge până în străfundurile a tot ceea ce este o fiinţă omenească.”

Lisa See

„În viaţă este un roman de o forţă emoţională incredibilă.”

Dai Sijie