TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Profesorul și menajera HF-YKO-PROFIM-15-N-001
Vezi
galerie

Profesorul și menajera

de Yōko Ogawa

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #241216

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romancieră, autoare a numeroase volume de proză scurtă și eseistă, recompensată cu cele mai importante premii literare din Japonia, tradusă în peste 20 de limbi, Yōko Ogawa este mai cu seamă cunoscută datorită romanului Profesorul și menajera, ecranizat în 2006 de regizorul Takashi Koizumi.


Când o tânără menajeră ajunge în casa Profesorului, un matematician ilustru care își poate folosi memoria doar 80 de minute pe zi, descoperă cu mirare că unicul mod al acestuia de privi lumea este prin intermediul numerelor şi al matematicii. Relaţia dintre ei se transformă pe nesimţite într-una de înţelegere reciprocă şi empatie. Când menajera îi mărturiseşte că are un fiu de zece ani care o aşteaptă singur acasă, Profesorul îi cere să-l aducă în fiecare zi, după şcoală. Treptat, Profesorul îi iniţiază în jocurile matematice, reprezentând pentru el adevărurile supreme pe care se sprijină lumea, iar acest mod inedit şi emoţionant de comunicare reuşeşte să creeze o legătură puternică între cei trei. Menajera, Profesorul şi micul Radical vor descoperi că sentimentele pe care le nutresc unii faţă de alţii sunt atât de puternice, încât ecuaţia propriilor vieţi s-a schimbat definitiv.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yōko Ogawa

Traducător: Anca Focşeneanu

Data apariției: septembrie 2015

ISBN: 978-973-689-937-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 204

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: adevăr, emoții, iubire

 

Opinii editoriale

„Profesorul şi menajera este un roman excelent; perfect ca o notă muzicală prelungită, ca o fermată, un interval care ne oferă posibilitatea de a pătrunde adânc în vieţile personajelor. Are farmecul şi concizia romanelor lui Kazuo Ishiguro și umorul straniu al lui Haruki Murakami.”

Los Angeles Times

„Yōko Ogawa spune cu delicateţe povestea unei prietenii neobişnuite, în care fiecare personaj aduce tot ceea ce are mai bun.”

Libération
Yōko Ogawa
Yōko Ogawa
Autor

Yōko Ogawa s-a născut în 1962 în Okayama. A absolvit cursurile Universităţii Was...

vezi autor