TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vechiul oraş imperial HF-YAK-VECHOI-09-N-001
Vezi
galerie

Vechiul oraş imperial

de Yasunari Kawabata

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203221

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După cel de-al Doilea Război Mondial, locuitorii oraşului Kyōto asistă la metamorfoza lentă, dar imuabilă, a străvechilor obiceiuri. Două surori gemene, despărţite la naştere, se regăsesc pe neaşteptate, iar universul fiecăreia suferă transformări fundamentale: şocul noii identităţi aduce cu sine o maturizare sfâşiată de sentimente contradictorii, ce îşi caută alinarea în iubire. Cadrul romanului îl constituie fabulosul Kyōto, unde voluptăţile spiritului, reflectate în sărbătorile fastuoase, le întâlnesc pe cele ale trupului, cultivate în misterioasele cartiere ale plãcerilor locuite de gheişe.


Yasunari Kawabata este primul scriitor japonez care a primit Premiul Nobel pentru literatură, în 1968. Vechiul oraş imperial, capodopera lui Kawabata, a fost ecranizat în 1963 de Noboru Nakamura şi în 1980 de Kon Ichikawa.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yasunari Kawabata

Traducător: Anca Focşeneanu

Data apariției: 2009

Titlu original: Koto

ISBN: 9786067795882

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: Al Doilea Război Mondial, identitate, război

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Probabil una dintre cele mai frumoase cărți scrise de Kawabata, Vechiul oraș imperial este o călătorie prin vechiul Kyōto, în perioada lui de schimbare, prin păduri de bambus și printr-o lume îmbrăcat......“

citește mai mult
Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,În templul zorilor din Vechiul oraş imperial, unde s-au ascuns Frumoasele adormite, unui Înger decăzut îi este Sete de iubire. Vine tocmai de la Capătul lumii şi în ţara aspră a zăpezilor de La sud d......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„În Vechiul oraş imperial se îmbină toate trăsăturile esenţiale ale scriiturii lui Yasunari Kawabata: simţul estetic exacerbat, melancolia atotstăpânitoare şi un fir narativ care aminteşte de o pictură Zen, unde ceea ce lipseşte din imagine este la fel de important precum ceea ce este reprezentat.”

Publishers Weekly

„Yasunari Kawabata se dovedeşte în acest roman un adevărat maestru al tensiunii şi pasiunii. Nu sunt mulţi scriitorii care pot sugera imagini atât de complexe în atât de puþine cuvinte.”

San Francisco Chronicle
Yasunari Kawabata
Yasunari Kawabata
Autor

Yasunari Kawabata s-a născut la Osaka, în 1899. În 1924 a absolvit Universitatea...

vezi autor