TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Păpădiile HF-YAK-PPDIIL-15-N-001
Vezi
galerie

Păpădiile

de Yasunari Kawabata

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #201441

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Scris cu intermitențe, ultimul mare roman al lui Kawabata a fost publicat în foileton în revista Shinchō între 1964 și 1968. De la finele anului 1968, când i s-a decernat Premiul Nobel pentru literatură, până în 1972, când își ia viața, Kawabata nu a mai putut să se aplece asupra textului. În 1970, sinuciderea bunului său prieten scriitorul Yukio Mishima îi subminează și mai mult starea de sănătate, iar textul neterminat al Păpădiilor va vedea lumina tiparului postum, editat, conform notelor din manuscris, de ginerele autorului, Kaori Kawabata.

 

Atinsă de o boală ciudată, frumoasa Ineko ajunge în azilul psihiatric din Ikuta, iar celor dragi, mamei și iubitului ei, nu le rămâne decât să trăiască tortura de a nu ști dacă au acționat spre binele tinerei. Va putea dragostea lui Hisano să o salveze de consecințele traumei care i-a afectat spiritul? Kawabata, recunoscut drept marele scriitor al clar-obscurului, l-a lăsat pe cititor să-și ofere singur un răspuns.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yasunari Kawabata

Traducător: Andreea Sion

Data apariției: martie 2015

Titlu original: Tanpopo

ISBN: 9786067794144

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, moarte, singurătate

 

Din blogul Cartepedia

Andrei Pârva Andrei Pârva

,,„Păpădiile” este ultimul roman al scriitorului japonez, Yasunari Kawabata. Autorul a început acest roman în anul 1964 și l-a abandonat în 1968, după primirea premiului Nobel pentru literatură. Romanul......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Nebunia, boala, vina, moartea, tristețea, iubirea, singurătatea: în Păpădiile sunt prezente toate temele predilecte ale lui Kawabata, care le abordează în stilul lui eliptic și ambiguu, pentru a obține suprema sugestie artistică.”

L’Express

„Cel care a exprimat ca nimeni altul «esența sufletului japonez», maestrul ambiguității și al aluziei ermetice, este, în acest roman, mai mult ca niciodată el însuși. […] Marea artă a lui Kawabata constă, încă o dată, în a-i da posibilitatea cititorului să-și jaloneze singur etapele înțelegerii unei povești enigmatice, a cărei scriitură densă, în același timp realistă și poetică, este încărcată de accente filozofice.”

L’Humanité
Yasunari Kawabata
Yasunari Kawabata
Autor

Yasunari Kawabata s-a născut la Osaka, în 1899. În 1924 a absolvit Universitatea...

vezi autor