TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Alegerea Sofiei AR-WIS-ALEGES-14-N-001
Vezi
galerie

Alegerea Sofiei

de William Styron

Titlu apărut în colecția Cărţi cult la Art

Id: #232723

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

National Book Award


În Alegerea Sofiei se întrețes trei povești emoționante până la lacrimi. Dintre acestea trei, povestea alegerii Sofiei e de-a dreptul răscolitoare și de neuitat, zugrăvind pentru totdeauna pe retina cititorului chipul odios al răului.


Începutul acestui extraordinar roman ne introduce în atmosfera din New York-ul anului 1947, când tânărul și neexperimentatul Stingo încearcă să-şi câştige traiul salahorind ca redactor pentru o mare editură. După ce este concediat, Stingo se refugiază în Brooklyn, unde face cunoştinţă cu Sofia Zawistowska, o poloneză catolică supravieţuitoare a lagărului de la Auschwitz, şi cu iubitul ei, Nathan, un tânăr intelectual evreu cu care trăieşte o pasiune devoratoare. Stingo devine confidentul Sofiei (de care se îndrăgosteşte) şi partenerul de discuţii al lui Nathan.


Povestea vieţii Sofiei scoate treptat la iveală adevăruri mai puţin lăudabile, dar nu mai puţin omeneşti, iar Stingo află în cele din urmă teribilul ei secret, alegerea pe care a trebuit să o facă. Alegerea Sofiei este o carte-cult controversată și tulburătoare, însă plină de compasiune, care ne face să medităm asupra sentimentului de culpabilitate, asupra nebuniei și a trădării.


Carlos Fuentes numea Alegerea Sofiei  "unul dintre cele mai mari romane ale tuturor timpurilor", iar John Gardner îl considera un "thriller de prim ordin, cu atât mai pasionant, cu cât secretele pe care le dezgropăm unul după altul sunt secretele Istoriei şi ale naturii umane înseşi", în timp ce The Times n-are nici o ezitare în a-l declara "o capodoperă care face abordările mai convenționale ale Holocaustului, cum ar fi Lista lui Schindler, să pară obtuze și sentimentale."

extinde
 

Detalii produs

Autor: William Styron

Traducător: Virgil Stanciu

Prefaţator: Virgil Stanciu

Data apariției: aprilie 2014

Titlu original: Sophie’s Choice

ISBN: 9786067108132

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 728

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Art

Teme: iubire, nazism, supraviețuire

 

Din blogul Cartepedia

Andrei Cojoc Andrei Cojoc

,,Cunoscut probabil mai mult pentru adaptarea sa cinematografică (având ca personaj principal pe Meryl Streep), romanul americanului Styron redă povestea lui Stingo, un scriitor din Sudul Statelor Unite......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O carte mare ar trebui să te lase oarecum epuizat."

William Styron

Era puternic şi mândru, era teribil de bun în mânuirea limbajului."

Kurt Vonnegut

Alegerea Sofiei ne reamintește că unele lucruri n-ar trebui să se întâmple niciodată.“

The Times

Un roman al răului.

The New York Times

[Citind Alegerea Sofiei] ai impresia că Stingo (personajul principal) și-a tras un scaun lângă foc și a început să-ți povestească ție – și numai ție – cum un singur an din tinerețea lui a schimbat cursul întregii sale vieți.

readingmattersblog.com
William Styron
William Styron
Autor

William Styron (1925-2006), unul dintre cei mai de seamă scriitori americani con...

vezi autor