TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cenușă și țărînă PO-VIR-CENUIR-15-N-001
Vezi
galerie

Cenușă și țărînă

de Viktor Remizov

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #242308

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Marginea de est a Siberiei, un capăt de lume unde oamenii, majoritatea vânători sau pescari, continuă și astăzi să-și ducă traiul în armonie cu ritmurile naturii nemiloase, prea puțin îmblânzite. Un incident mărunt, supralicitat de un milițian zelos, face să răbufnească abuzurile și corupția, amenințând obiceiurile și libertatea interioară a localnicilor. În timp ce alții discută, filosofează la căldura focului sau fac planuri revoluționare, unul dintre ei, în semn de revoltă, fuge și se ascunde în taiga.

 

Desfășurarea violentă de forțe care urmează va zgudui viață pașnică a satului siberian. Un roman al prezentului, definit de „vesnicele întrebări” cu care ne-a obișnuit literatura rusă, cu personaje vii și complexe, în bună tradiție a romanului realist, dar și cu pagini profund lirice despre oameni și natură care-i modelează. Cenușă și țărînă creionează cu subtilitate, vigilență și căldură un portret al Rusiei de azi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Viktor Remizov

Traducător: Justina Bandol

Data apariției: decembrie 2015

Titlu original: Volia volnaia

ISBN: 978-973-46-5823-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: curaj, identitate, societate, supraviețuire

 

Opinii editoriale

Viktor Remizov nu descrie în romanul său o revoltă rusă, ci mai degrabă țipătul unei națiuni răzvrătite și răspunsul unei «justiții» coercitive.

Svobodnaia Pressa

Înainte de orice, Remizov cunoaște în amănunt lucrurile despre care scrie. Își știe subiectul, fie că este vânătoarea pe timp de iarnă, în taiga, sau viața pe malul Mării Ohotsk… Uimește însă în romanul său o întrebare pe care și-o tot pun rușii. Iar această întrebare nu e: «A fi sau a nu fi?» ori «Cine-i vinovat și ce rămâne de făcut?». întrebarea care-i macină pe ruși este: «Exista pe lumea asta ceva pentru care merită să ucizi, pentru care merită să mori?». Răspunsul îl dă fiecare individ în parte, adesea inconștient.

Literaturnaia Gazeta