TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Generation P CV-VIP-GENERP-11-N-001
Vezi
galerie

Generation P

de Viktor Pelevin

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #208420

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a
 

Descriere produs

Ca poet, Tatarski e doar un ratat. Însă odată devenit copywriter la una dintre cele mai mari agenții de publicitate din Moscova, câștigă două mii de dolari în zece minute – și asta înainte de a-și face efectul cocaina. Dar, gonind printr-o lume suprarealistă populată de mercenari din PR, mașini germane, afaceri pe sub mână, budism Zen, ciuperci halucinogene și înalți funcționari publici creați pe computer, începe să bănuiască adevărul îngrijorător din spatele tuturor acestora – sugerat de vocea lipsită de trup a lui Che Guevara.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Viktor Pelevin

Traducător: Luana Schidu

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 978-606-44-1299-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: comunism, satiră, societate

 

Opinii editoriale

Viktor Pelevin reprezintă viitorul romanului rus. Satirele sale dau pulsul Rusiei post-sovietice, cu tot haosul său amoral, distopic… Cu împletirea sa de oriental şi ştiinţifico-fantastic, Pelevin are un loc asigurat în panteonul absurdului, alături de Gogol şi Bulgakov.

The Independent

În general, Pelevin este preocupat de sensul condiţiei umane (sau de tot mai pronunţata lipsă a sa). În particular, însă, centrul său de interes se deplasează asupra schimbării care a avut loc în Rusia odată cu ascensiunea şi declinul lui Gorbaciov, în rândul „generaţiei care fusese programată pentru o viaţă în interiorul unei paradigme socio-culturale, dar care s-a trezit în cu totul alta“. Acest grup el l-a numit „generaţia P“, de la Pepsi, pentru că „în Rusia chiar a trăit o generaţie tânără, fără griji, care surâdea verii, mării şi soarelui – şi care a ales Pepsi“. Ce se întâmplă însă cu această generaţie odată cu invazia Coca-Cola şi a capitalismului, urmată de întoarcerea autoritarismului? „Atunci când reperele lumii reale se prăbuşesc, scrie Pelevin, acelaşi lucru se petrece şi în psihicul uman“.

The New York Times

Personajele și stilul lui Pelevin amintesc de romantismul intelectual al lui Hemingway, budismul adaptat al lui Salinger și futurologia esopiană a fraților Strugațki, cu note psihedelice din Castaneda și extaz frânt din Irvine Welsh.

Dmitri Golînko-Wolfson

O Odisee spațială a vremurilor noastre.

HuffPost
Viktor Pelevin
Viktor Pelevin
Autor

Recunoscut drept unul dintre cei mai spectaculoşi scriitori ruşi contemporani, V...

vezi autor