TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Universul Mama CD-VGD-UNIVEM-15-N-001
Universul Mama
Vezi
galerie

Universul Mama

de Vasile George Dâncu

Titlu apărut în colecția Washoe la Casa de editură Max Blecher

Id: #242690

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Față în față cu cele mai copleșitoare și mai pândite de stereotipii teme ale poeziei dintotdeauna — Mama și Iubirea ei esențială, Viața, Timpul, Moartea —, Vasile George Dâncu alege formula încăpătoare a scrisorii târzii către cea dispărută. Efectul e radiant. Epistolarul funcționează perfect, căci intervine firesc amintirea, iar vocea Mamei e încorporată textului memorativ. «Vina supraviețuitorului» poate fi ruminată oarecum la adăpost — despărțirea se amână câtă vreme dialogul, iată, continuă. Sub alchimia versului nostalgic se ivesc valorări arhetipale. Copilăria e recuperată acum, vers cu vers, ca scenă pe care Mama evoluează cu naturalețe și face, în același timp, Istorie. Locuirea fericită își delimitează retrospectiv hotarele și pregătește situarea într-o perspectivă mai largă — a satului, a lumii. Fiecare poem asumă statura reconstituită a Mamei și o preface în chiar temelie interioară pentru pasul următor. Cele douăzeci de epistole îmbracă frânturi autobiografice, confesiuni discrete, pe ton de meditație elegiacă, exerciții de luciditate, autoscopice, accentuând unicitatea unui sentiment până la a-l livra, expresiv, general-umanului.”

Irina Petraș

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vasile George Dâncu

Data apariției: 2015

ISBN: 978-606-8577-20-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 74

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa de editură Max Blecher

Teme: copilărie

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Universul Mama nu este un volum de poezie, este un râu de lacrimi întrupate în cuvinte. Este rugăciunea de iertare a poetului adresată mamei sale și lui Dumnezeu. Este strigătul de disperare al unui c......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„După ce am citit Universul Mama de Vasile George Dâncu, am rămas cu senzația copleșitoare că am asistat la un recviem cântat de un cor de copii.”

Ion Mureșan