TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cazemata PO-TUG-CAZEMA-16-N-001
Cazemata
Vezi
galerie

Cazemata

de Tudor Ganea

Titlu apărut în colecția Ego | Proză la Polirom

Id: #244908

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mohorîtă, ameninţătoare, asemenea unui monstru preistoric, vechea cazemată germană stă încă în picioare pe faleză. Un tînăr marginal ce-şi duce veacul prin tunelele despre care se spune că o leagă de mare e găsit fără viaţă pe cupola ei, cu trupul brăzdat de tăieturi. Trei muncitori de pe şantierul unui bloc ce urmează să fie înălţat peste cazemată dispar fără urmă unul după altul. Inspectorul Adamescu este infiltrat în zonă pentru a ancheta sub acoperire straniile evenimente. Sub pojghiţa realităţii mizere a unui mic cartier de la malul mării, tînărul poliţist descoperă o lume fabuloasă, populată de personaje ca Olube, Borhot, Liţoi, Baban, Turcoaica, femeia fără vîrstă, sau Coco, proxenetul fără buze. Poveştile lor fantastice conturează treptat istoria bătrînei fortificaţii, asupra căreia pare să plutească un blestem şi a cărei influenţă asupra lumii ce o înconjoară este departe de a fi luat sfîrşit.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tudor Ganea

Data apariției: iunie 2016

ISBN: 978-973-46-6166-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: anchetă

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Cazemata este un roman de debut impresionant, surprinzător ca realizare prin modul în care subiectul cărţii, viaţa banală a unui mic cartier din Constanţa anilor ’90-2000, se îmbină cu un adevărat rea......“

citește mai mult
Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,O surpriză foarte plăcută debutul lui Tudor Ganea în proză. Cazemata, roman recent apărut la editura Polirom, e un roman matur, cu o scriitură stăpână pe sine, cu personaje memorabile și dialoguri foa......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Din momentul în care necunoscutul Tudor Ganea a dat gata cea de a doua povestire consecutivă (şi impecabilă) la Cursul de scriere creativă, am avut o revelaţie. Tonul sigur, stăpînirea cuvintelor, complicaţia clară şi subtilă a subiectului, viteza cu care patina pe suprafaţa alunecoasă a textului, fără să cadă în ridicol sau emfază, senzaţia de plin şi gol pe care izbutea s-o transmită, amestecînd timpurile, realitatea, amănuntele, mi-au spus că am de a face cu un fenomen. Tudor Ganea e stăpînul unui domeniu. Şi-a construit o lume fantastică, dar pipăibilă şi recognoscibilă, pînă în momentul în care misterul tulbură apele, în perimetrul Constanţei şi al mării. Acolo se plimbă, fără să perceapă realitatea înconjurătoare şi fără să elibereze secrete întunecate, personaje memorabile. Fiecare are o identitate precisă, fiecare are o poveste care trebuie spusă – deşi nu o să ştii niciodată care e adevărul adevărat. Acest debut ar trebui notat de critică în carneţelul de bal. E un mare talent.”

Florin Iaru

„Tudor Ganea surprinde prin faptul că, deși aflat la prima carte, stăpînește perfect tehnicile narative, are tensiune, ritm, povestește cu forță și, mai ales, știe cum să gliseze în chipul cel mai natural elementele fantastice în real (sau invers) într-o lume a cărților tot mai invadate de un neorealism sufocant. O carte care merită din plin să fie citită, un autor care cred că va avea o frumoasă carieră literară.”

(Răzvan Petrescu
Tudor Ganea
Tudor Ganea
Autor

Tudor Ganea (n. 1983, București) este arhitect. A debutat în 2016 cu romanul Caz...

vezi autor