TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald HF-TAF-ZURDZF-15-N-001
Vezi
galerie

Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald

de Therese Anne Fowler

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #240652

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bestseller New York TimesUSA Today, LA TimesBoston GlobeSan Francisco ChroniclePublisher’s Weekly,OprahEllePeopleThe Wall Street JournalNPRVogueThe Washington PostThe Daily MailSouthern Living,Australian Women’s WeeklyMarie ClaireThe TelegraphHarper’s Bazaar. Roman inclus pe lista celor mai bune cărți de ficțiune istorică pe 2013 de Huffington Post și Goodreads. Tradus în peste douăsprezece țări. Drepturile de ecranizare pentru un serial TV au fost cumpărate de Amazon Studios.

 

„Aș vrea să-i pot spune oricui ne crede la pământ... Uitați-vă mai bine și veți vedea ceva extraordinar, uimitor, ceva real și adevărat. Noi n-am fost niciodată ceea ce păream.”

 

Când nechibzuita frumusețe din Sud Zelda Sayre îl întâlnește pe F. Scott Fitzgerald, la dans, la un country club din Montgomery, Alabama, în 1918, ea are șaptesprezece ani, iar el este un tânăr locotenent. Curând Zelda se îndrăgostește de el, deși Scott nu e bogat sau cunoscut, nici măcar nu e din Sud, și insistă, frizând absurdul, că scrisul său îi va aduce atât avere, cât și faimă. Când Scott își vinde primul roman unui editor, plină de speranță, Zelda se urcă în trenul de New York să se mărite cu el și apoi să înfrunte împreună orice le-o fi sortit. Acum, în zori de Jazz Age, urmează succesul și faima peste închipuire, care îi transformă pe Scott și pe Zelda în legende ale vremii lor. Fiecare loc în care ajung devine o scenă – New York City, Long Island, Hollywood, Paris, Riviera Franceză – unde amândoi se alătură sărbătorii continue a strălucitoarei Generații Pierdute, avându-i cap de afiș pe Ernest Hemingway, pe Sara și Gerald Murphy, pe Gertrude Stein. Totul pare nou și posibil, dar nici măcar petrecerile lui Jay Gatsby nu țin o veșnicie. Cine este de fapt Zelda, dincolo de soția unui scriitor faimos?



Alte titluri pentru Therese AnneFowler (autor):
Un cartier select (2020) ,


extinde
 

Detalii produs

Autor: Therese Anne Fowler

Traducător: Anca Peiu

Data apariției: februarie 2015

Titlu original: Z: A novel of Zelda Fitzgerald

ISBN: 978-973-689-866-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, succes, destin

 

Opinii editoriale

„Zelda lui Fowler depășește toate așteptările, pentru că are îndrăzneală, e lipsită de convenționalism și totuși profund și paradoxal înrădăcinată în lumea bună a Vechiului Sud. [...] O carte minunată, tristă, pe care nu o poți lăsa din mână.”

Kirkus Reviews
Therese Anne Fowler
Therese Anne Fowler
Autor

Therese Anne Fowler este al treilea copil și singura fiică a unui cuplu din Mila...

vezi autor