TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Prinţesa Bari PO-SOH-PRINEB-14-N-001
Prinţesa Bari
Vezi
galerie

Prinţesa Bari

de Sok-yong Hwang

Titlu apărut în colecția Globus la Univers

Id: #232418

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Nașterea celei de a șaptea fiice într-o familie nord-coreeană în care încă se mai practică vechi ritualuri șamanice, în răspăr cu ideologia comunistă dură a vremii, este văzută ca o năpastă, iar fetița este imediat abandonată de o mamă îngrozită de furia tatălui. Salvată miraculos, începe o lungă călătorie dublă, care o poartă, pe de o parte, până la capătul lumii, în Londra, iar pe de altă parte, până dincolo de cele optzeci și patru de mii de iaduri din textele sacre budiste.

 

Hwang Sok‑Yong este unul dintre cei mai cunoscuți, premiați și iubiți scriitori din Coreea de Sud. S‑a născut în 1943, a participat la Războiul din Vietnam de partea americană, a militat în sprijinul artiștilor oprimați din Coreea de Nord, a executat ani grei de închisoare pentru ideile sale.

 

Dacă m-ar întreba cineva cum arată lumea, i-aș răspunde cam așa: lumea e ca un stol de păsări ce se rotesc în aer; sper ca scrisul meu să ajute acele păsări să revină pe pamântul de unde s-au ridicat.” – Hwang Sok-Yong

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sok-yong Hwang

Traducător: Iolanda Prodan

Data apariției: mai 2023

Titlu original: Princess Bari

ISBN: 9789733415169

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: supraviețuire

Editura: Univers

 

Opinii editoriale

Romanul Prințesa Bari își modulează ritmurile după suișurile și coborâșurile poveștilor pe care le spune. Sprijinind reunificarea unei țări dezbinate, Hwang Sok-yong poveșteste căutările de sine ale unei femei care, precum țara ce-a născut-o, și-a pierdut liniștea.

Telerama

Poetic, fantezist până la pierderea oricărei legături cu realitatea în care e creat, Prințesa Bari este un roman frumos despre dezrădăcinare, exil și imigrație.

Page des Libraires

Fără îndoială, cea mai puternică voce de prozator a momentului, din Asia de Est.

Kenzaburo Oe