TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Speranța: o tragedie UN-SHA-SPEROT-14-N-001
Speranța: o tragedie
Vezi
galerie

Speranța: o tragedie

de Shalom Auslander

Titlu apărut în colecția Globus la Univers

Id: #235215

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Hitler a fost cel mai mare optimist din istoria omenirii. Credea că există o Soluţie Finală la toate problemele. Anne Frank a murit din cauza speranţei unui dement într‑o lume mai bună. Şi dacă supravieţuia? Ne‑ar fi mişcat la fel de mult Jurnalul ei? Ce se întâmplă cu supravieţuitorii? Nu suntem nişte supravieţuitori şi noi, cei care visăm să ne cumpărăm o casă într‑un loc liniştit, să scăpăm de stres şi să ne plimbăm cu bicicleta în natură?

 

Sol Kugel e unul dintre noi: părăseşte agitaţia din New York cu speranţa că, la aer curat, cu legume proaspete din propria grădină, băieţelul lui se va întrema după o boală ciudată, bătrâna lui mamă îşi va sfârşi zilele în pace, iar lui îi va veni inspiraţia pentru opera la care lucrează dintotdeauna: epitaful perfect. Dar aerul curat aduce miros de fum, iar în pod găseşte ceva: o paporniţă uitată. Sau o baborniţă? Măcar dacă ar fi avut un câine, unul mare, un doberman. Sau un pistol. Fie şi unul mic, de damă. Are doar, drept apărare, un umor cum numai un autor ca Shalom Auslander i‑ar fi putut dărui: devastator!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Shalom Auslander

Traducător: Carmen Scarlet

Data apariției: 2014

Titlu original: Hope: A Tragedy

ISBN: 9786068543864

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Univers

Teme: curaj, supraviețuire

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Știi care a fost primul lucru pe care l-a spus Iisus când a fost suit pe cruce? „Au!” Acestea fiind zise, tu ce ai face dacă ai fi evreu și ai găsi-o pe Anne Frank în pod? Nu știi ce să răspunzi pe......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

[Auslander] e un maestru al absurdului cu un profund simţ al gravităţii. Te face să te gândeşti la Woody Allen, la Joseph Heller şi – urmează un oximoron – la un Philip Roth fără atâta libido... Domnul Auslander a ridicat ştacheta la înălţimi ameţitoare propunându-şi să aducă un roman esenţialmente comic la un asemenea nivel de contemplaţie morală. Dar Speranţa: o tragedie îşi atinge miza şocant de bine.

New York Times

Sunt ecouri din Kurt Vonnegut, Philip Roth şi chiar Franz Kafka în acest extrem de original roman. Şi totuşi, în Speranţa: o tragedie, Auslander a creat o poveste care îi aparţine lui în întregime, care îi va irita pe unii, îi va entuziasma pe alţii, dar, în cele din urmă, va impresiona aproape pe oricine.

BookPage
Shalom Auslander
Shalom Auslander
Autor

Shalom Auslander s-a născut în 1970 în apropiere de New York, în orăşelul Monsey...

vezi autor