TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Scurta şi minunata viaţă a lui Oscar Wao PO-JUD-SIMVAL-08-N-001
Scurta şi minunata viaţă a lui Oscar Wao
Vezi
galerie

Scurta şi minunata viaţă a lui Oscar Wao

de Junot Diaz

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #207311

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O poveste hilara si induiosatoare, dar, in acelasi timp, o experienta lingvistica unica, pentru ca in proza extraordinar de bogata a lui Diaz se confrunta nu doar doua lumi, ci si doua limbaje, doua feluri de a vedea si a descrie lumea, intr‑un aliaj ametitor de engleza si spaniola, de rigoare stiintifica si culoare vernaculara. Oscar Wao, protagonistul cartii, este un dominican supraponderal, tocilar de ghetou si impatimit de jocurile video si romanele SF. In casa lui din New Jersey, unde locuieste cu mama de moda veche si cu sora rebela, Oscar viseaza ca va deveni un J.R.R. Tolkien postcolonial si, mai ales, ca va descoperi dragostea. Dar asta s‑ar putea sa nu se intimple niciodata, din cauza blestemului fuku, care urmareste familia lui Oscar de generatii intregi, condamnindu‑i pe membrii acesteia la inchisoare, tortura, accidente tragice sau iubiri nefericite. Si daca nu fuku este cel vinovat de atitea rele, atunci probabil e vorba de tentaculele dictatoriale ale lui Trujillo, impinzind infernal si absurd o lume intreaga, chiar si dincolo de mormint. Iar Oscar, inca asteptind primul sarut, este doar cea mai recenta victima a... vietii. Viata despre care Diaz scrie cu o tandrete si o energie uluitoare, ilustrind, prin aceasta experienta dominicano‑americana, capacitatea nesecata, profund umana, de a persevera in fata chinului si durerii. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Junot Diaz

Traducător: Daniela Rogobete

Data apariției: 2008

Titlu original: The Brief Wondrous Life of Oscar Wao

ISBN: 978-973-46-1164-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Scurta si minunata viata a lui Oscar Wao este un titlu pe masura continutului: jucaus, contradictoriu. Viata eroului, scurta la propriu, nu pare deloc minunata. Povestea ei, nu tocmai succinta, captiveaza."

noiembrie 2008, Noua literatură - Cristina Chevereşan

"Marea calitate a acestei carti e prospetimea, la toate nivelurile, dar la fel de bine s-ar putea spune ca luciditatea, care face posibile eruptiile de sarcasm si ironie din fiecare capitol, a scos cartea lui Diaz din seria romanelor despre metisajul dintre culturi. Sa faci o poveste in care sa incapa si curvele, si gangsterii, si dictatorii, dar si pustimea nepoliticoasa din campusurile americane - care nu dau doi bani pe povestile si superstitiile imigrantilor-, si s-o scrii la limita dintre raceala absoluta si toropitoare duiosie inseamna ca stii sa faci literatura curata si nu doar demonstratii corecte de realism."

26 octombrie 2008, Cotidianul - Alina Purcaru

"Scurta si minunata viata a lui Oscar Wao este o carte bogata si derutanta, cu multa poveste, dar si cu multa inginerie in constructia discursului. Junot Diaz nu-si refuza mai nimic din cliseele prozei latino-americane, insa le metiseaza cu jocurile textual postmoderne, creind un soi de ironie magica. Gratie ei, gratie acestui amestec de vina epica groasa si perpetuu giumbusluc narativc, romanul va fi in primul rind o proza-spectacol, si abia apoi o istorie a unui protagonist cu o anume identitate.
Un material perfect si superb pentru un seminar de creative writing."

14-20 ianuarie 2010, Dilema Veche - Claudiu Constantinescu

"Stilul lui Diaz este obraznic, obsedant, seducator... in peisajul imaginat de el, sintem cu totii victime ale unei istorii si ale unui prezent care nu numai ca singereaza laolalta, dar fierb inabusit la focul haosului. O poveste adesea hilara, dar care iti rupe inima.” 

Esquire