TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pescăruşul Jonathan Livingston 9786060972150
Pescăruşul Jonathan Livingston
Vezi
galerie

Pescăruşul Jonathan Livingston

de Richard Bach

Id: #234908

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De la apariţia sa, în 1970, Pescăruşul Jonathan Livingston a atins vânzări de peste 60 de milioane de exemplare (primul milion în nici doi ani de la publicare). S-a aflat în fruntea listei de bestselleruri a publicaţiei New York Times 38 de săptămâni şi a ocupat prima poziţie doi ani la rând, în 1972 şi în 1973, în topul din Publishers Weekly. Această ediţie completă, care include un capitol final inedit, a apărut în SUA sub formă de e-book în februarie 2014.

 

Richard Bach a scris o poveste pentru cei care îşi ascultă inima şi nu trăiesc numai după reguli, cei pentru care efortul desăvârşirii înseamnă o răsplată în sine. Ei ştiu că viaţa adevărată se găseşte dincolo de aparenţe, de aceea locul lor este alături de Jonathan, încercând să-şi depăşească limitele.

 

Zborul este esenţa unei păsări. Totuşi, pentru pescăruşii din stolul ce trăieşte pe malul stâncos al mării, plutirea a devenit doar un mijloc de a-ţi satisface nevoile primare. Nici unul, în afară de Jonathan, nu vrea să se ridice mai sus, să-şi atingă sau să-şi depăşească limitele. Însă pentru Jonathan zborul – măiestria picajului, vitezele ameţitoare şi înaltul cristalin al cerului – este un scop în sine, oferind răsplata nesperată a eliberării spiritului de trup, de spaţiu şi de timp. Iar această taină pe care vrea să le-o împărtăşească semenilor îi aduce lui Jonathan duşmani, dar şi mulţi discipoli, aflaţi în căutarea unui sens mai înalt al vieţii. În 2013 Richard Bach a descoperit între manuscrisele lui de tinereţe o parte a patra a poveştii, pe care nu i-o trimisese editorului său în 1970. O întâmplare plină de miez, căci acest capitol final avertizează asupra schimbărilor primejdioase ce îi pândesc, cu trecerea timpului, pe adepţii unei discipline spirituale: aceasta se poate transforma în ritual mecanic, golit de sens, învăţăturile devin dogmă, iar libertatea deplină a căutării este ameninţată de intoleranţa celor cantonaţi în certitudini comode.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Richard Bach

Ilustrator: Russell Munson

Traducător: Anca Nemoianu

Data apariției: mai 2014

ISBN: 9786060972150

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: libertate, prietenie, singurătate

 

Din blogul Cartepedia

Bianca Ioan Bianca Ioan

,,Carte – fabulă de recomandat începând cu vârsta adolescenței. Desigur, cum cărțile care pot influența și aduce plus valoare vreunui fundament sunt de recomandat și la vârsta adultă, nu voi ezita să sp......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Pescărușul Jonathan Livingstone se adresează în primul rând celor aflați în căutarea sinelui, celor porniți pe drumul sinuos întru căutarea unei lumini spirituale. Pentru că această carte nu este o po......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Prin Pescăruşul Jonathan Livingston, Richard Bach a înfăptuit două lucruri. Mi-a dăruit Zborul. Mi-a redat tinereţea. Îi sunt recunoscător pentru amândouă.”

Ray BRADBURY
Richard Bach
Richard Bach
Autor

Născut în 1936 în Oak Park, Richard Bach este descendent al marelui compozitor J...

vezi autor