TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Frânghia înflorită CD-RAV-FRNGHN-12-N-001
Frânghia înflorită
Vezi
galerie

Frânghia înflorită

de Radu Vancu

Titlu apărut în colecția Plantații la Casa de editură Max Blecher

Id: #228287

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Frânghia înflorită continuă și, cumva, încheie « saga familială », în centru cu aceleași personaje: tatăl (« mortul iubit »), soția (Camelia) și fiul (Sebastian). Amplul poem alătură fragmente din viața casnică, vise serafic-atroce, amintiri, meditații asupra poeziei, excursuri în/ discursuri despre « lumea de dincolo », într-o formulă care este, deja, « marcă înregistrată Radu Vancu ».
Idilicul și grotescul, ironia disperată și burlescul, cruzimea și delicatețea, limbajul colocvial, cel parabiblic și cel intelectual-filosofic, imaginarul debordant și notația imediatului generează un univers pulsatoriu, a cărui « pneuma » e dorința (și posibilitatea?) de a fi fericit.


Radu Vancu se distanțează atât de poezia « mizerabilistă », a desperados-ilor de cafenea, cât și de cea zis neoexpresionistă, a (pseudo)ruralilor rătăciți prin crâșmele marilor orașe. Mai exact spus: se detașează din « plutonul douămiist », impunându-se ca unul dintre cei mai importanți poeți români de azi.” (Alexandru Muşina)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu Vancu

Data apariției: iunie 2012

Titlu original: Frânghia înflorită

ISBN: 978-606-8577-99-9

Copertă: Paperback

Număr pagini: 78

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa de editură Max Blecher

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz

,,Dincolo de discuţiile referitoare la inserţia unui fragment personal şi dureros în poezia sa, ce trebuie ştiut în ceea ce priveşte Frânghia înflorită este că Radu Vancu ajunge la cea mai bună variantă......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Frânghia înflorită este o carte de splendide poeme expiatoare pe care nu le pot apropia, ca amploare a conștiinței poetice, decât de poezia lui Virgil Mazilescu și de cea a lui Cristian Popescu. Oniricul zdruncinător din Caiet de caligrafie și de citire sau stranietatea înduioșătoare și captivantă din Familia Popescu stau, în Frânghia înflorită, sub semnul acelui vers extraordinar al lui Mazilescu (ce catalizează parcă, peste un veac, versul eminescian): « te-am sărutat eu mortul ». Nu e nimic fals și nu e nimic glorios în împăcarea ce se așterne peste paginile acestui album de familie cumplit și feeric la capătul căruia regăsesc, alături de Radu Vancu, o mare liniște îndoliată, speranța și mângâierea de după dezastru.

Claudiu Komartin
Radu Vancu
Radu Vancu
Autor

Radu Vancu (n. 13 iulie 1978, Sibiu) a absolvit Facultatea de Litere a Universit...

vezi autor