TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viaţa mea de bărbat PO-PHR-VIAMDB-14-N-001
Viaţa mea de bărbat
Vezi
galerie

Viaţa mea de bărbat

de Philip Roth

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom, Seria de autor Philip Roth la Polirom

Id: #235279

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O ficțiune în ficțiune, un monument labirintic al meditației tandre, înduioșătoare și dureroase asupra confruntării fatale dintre un bărbat și o femeie, Viața mea de bărbat este unul dintre cele mai impresionante romane ale lui Philip Roth. Povestea se dezvoltă pe fondul mariajului lui Peter și Maureen Tarnopol, un tînăr scriitor talentat și femeia care vrea sa­i fie muza, dar care ajunge, în schimb, inamicul suprem. Căsătoria lor, deși fondată pe fraudă și susținută prin șantaj intelectual, este, în mod pervers, durabilă, astfel încît mult după moartea lui Maureen Pețer tot încearcă – fără însă a reuși – să scape de obsesiile sale prin scris. Folosindu-­se de născociri disperate și de adevăruri terapeutice, gesturi venite din slăbiciune, sensibilitate și o cruzime șocantă, românul devine treptat o tragedie cutremurătoare despre dorință și orbire.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Philip Roth

Traducător: Horia Florian Popescu, Nadia Brunstein

Data apariției: iunie 2014

Titlu original: My Life As a Man

ISBN: 978-973-46-4382-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 456

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

„Nici un alt autor în viață nu poate menține un întreg roman la standardul de excelentă pe care și-l fixează Philip Roth.” 

Newsweek

„Precum Rousseau în Confesiunile lui, Roth ne invită fără prea multe fasoane să descoperim în Viața mea de bărbat omul, mai degrabă decît scriitorul. De dragul poveștii, Roth nu se dă în lațuri să se arate pe sine abject, egotist, dar și, din cînd în cînd, necugetat și neajutorat.” 

New York Times
Philip Roth
Philip Roth
Autor

Philip Roth s-a născut în Newark, New Jersey, în 19 martie 1933. Al doilea copil...

vezi autor